18:28 10.02.2021

AstraZeneca збільшить випуск вакцини від COVID-19 за сприяння німецької компанії Biologika

2 хв читати
AstraZeneca збільшить випуск вакцини від COVID-19 за сприяння німецької компанії Biologika

Англійсько-шведська компанія AstraZeneca і німецька Biologika підписали меморандум про наміри, яким передбачено збільшення виробництва вакцини від коронавірусу COVID-19 в Європі та забезпечення довгострокової можливості постачань.

"AstraZeneca і IDT Biologika вивчають варіанти прискорення виробництва вакцини від COVID-19 AstraZeneca в другому кварталі 2021 року з метою надання підтримки Європі у невідкладній необхідності вакцинації в період пандемії", - йдеться в прес-релізі, оприлюдненому на сайті AstraZeneca.

"AstraZeneca і IDT Biologika також мають намір розширити можливості Європи з виробництва вакцини за допомогою майбутніх спільних інвестицій у створення великого додаткового потенціалу з виробництва лікарського препарату", - наголошується в документі.

Обидві компанії, зокрема, планують "інвестувати в розширення виробничих потужностей на виробничому об'єкті компанії IDT Biologika в Дессау (Німеччина)" до п'яти 2000-літрових біореакторів, "здатних створювати на місяць десятки мільйонів доз вакцини від COVID-19 компанії AstraZeneca". Очікується, що нові об'єкти будуть готові до експлуатації до кінця 2022 року.

У документі наголошується, що ця інвестиція зможе також дозволити створювати й інші вакцини зі схожим процесом виробництва, що також "суттєво збільшить внутрішній європейський потенціал із виробництва вакцин".

За даними AstraZeneca, деталі угоди підлягають доопрацюванню.

"Ми пишаємося тим, що AstraZeneca обрала нас стратегічним партнером для виробництва їхніх вакцини. Угода відзначає нашу компетентність у виробництві затребуваних векторних вакцин і нашу здатність надавати комплексне рішення від створення лікарської речовини до його остаточної упаковки", - наведено в прес-релізі слова виконавчого директора Biologika Юргена Бетцинга.

За словами виконавчого директора AstraZeneca Паскаля Сорьо, "угода суттєво допоможе Європі вибудувати незалежну базу виробництва вакцини, яка дасть змогу справлятися з труднощами наявної пандемії і створити стратегічну можливість постачань на майбутнє".

Наприкінці січня влада ЄС ухвалила рішення допустити до ринкового обігу в Євросоюзі вакцину розробки компанії AstraZeneca - після її схвалення Європейським агентством лікарських засобів (EMA). Перші постачання стартували 5 лютого.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА