17:28 15.02.2021

"Фармак" завдяки рішенню Київради про продаж фармкомпанії земельної ділянки планує розвиток R&D-кластера

2 хв читати

Фармацевтична компанія АТ "Фармак" (Київ) завдяки рішенню Київради про продаж фармкомпанії земельної ділянки планує розвиток проекту R&D-кластера.

Як повідомляється у прес-релізі на сайті компанії, 11 лютого поточного року Київська міськрада абсолютною більшістю голосів ухвалила рішення про продаж компанії землі, на якій протягом 95 років розміщені виробничі потужності заводу "Фармак".

Визначене документом цільове використання землі - експлуатація та обслуговування комплексу будівель і споруд.

"Фармак" висловлює подяку депутатам за підтримку розвитку доброчесного та прозорого бізнесу. Виробничі потужності, дослідницька база, лабораторно-технічний комплекс підприємства мають міжнародну сертифікацію та відповідають високим вимогам європейських стандартів. Тепер, завдяки позитивному рішенню міської ради, ми зможемо реалізувати черговий амбітний проект - створення фармацевтичного R&D-кластера для нарощування науково-технічного потенціалу", - наведено у прес-релізі слова виконавчого директора компанії Володимира Костюка.

Він нагадав, що за останні 25 років "Фармак" інвестував у модернізацію підприємства понад $300 млн.

У свою чергу технічний директор "Фармак" Андрій Гой наголосив, що створення R&D-кластера стане кроком вперед на шляху до розвитку галузі біомедичних досліджень і розробок в Україні та важливим кроком до перетворення Києва на столицю європейської рівня.

"Основним капіталом столиці має бути саме інтелектуальний продукт", - сказав Гой.

У компанії впевнені, що поява R&D-кластера сприятиме збільшенню надходжень до міського бюджету від наукоємних галузей економіки.

Як повідомлялося, у 2015 році компанія запустила власне виробництво активних фармацевтичних інгредієнтів у місті Шостці, на базі індустріального парку "Свема". Інвестиції в будівництво заводу становили $40 млн, із них понад $500 тис. були спрямовані на встановлення передових очисних споруд. Отже, потенційно небезпечне хімічне виробництво було не просто винесено за межі Києва, а й розташовано в спеціально підготовленій промисловій зоні.

"Фармак" - одне із найстаріших фармацевтичних підприємств України, що спеціалізується на виробництві сучасних високотехнологічних препаратів. Київський завод забезпечує роботою майже 1800 жителів Києва та передмість.

На виробництві впроваджена та постійно вдосконалюється фармацевтична система якості згідно з чинними регуляторними вимогами та відповідно до світових стандартів: ISO, GMP (належна виробнича практика). Щороку компанія проходить по декілька міжнародних інспекцій та перевірок.

Підприємство входить до ТОП-100 найбільших платників податків України. У 2020 році "Фармак" заплатив податків на загальну суму понад 712 млн грн, зокрема 120 млн горн - до київського міського бюджету.

АТ "Фармак" - член Асоціації "Виробники ліків України" (АВЛУ).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА