11:38 16.02.2021

Українці вакцинуватимуться безпечними зареєстрованими в Україні вакцинами - Степанов

2 хв читати
Українці вакцинуватимуться безпечними зареєстрованими в Україні вакцинами - Степанов

Українці вакцинуватимуться безпечними зареєстрованими в країні вакцинами, гарантує міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Усі вакцини, які використовуватимуть в Україні, безпечні, оскільки вони проходитимуть реєстрацію в країні, їх досліджуватимуть українські експерти, яким ми довіряємо", - сказав він на брифінгу у вівторок.

Степанов нагадав, що Україна використовуватиме такі вакцини, як Pfizer/BioNTech, Sinovac Biotech, Novavax, AstraZeneca та Moderna.

Міністр уточнив, що на ринок України буде допущено вакцини, які мають проміжні результати третьої стадії клінічних випробувань, при цьому наголосивши: "Вакцину виробництва країни-агресора не буде допущено на ринок України".

Як повідомлялося, в Україні з 15 лютого розпочався другий етап навчання мобільних медичних бригад, які здійснюватимуть вакцинацію від COVID-19: практичне навчання для імунізації вакцинами Pfizer/Biontech та AstraZeneca.

Згідно з дорожньою картою, на всіх етапах вакцинальної кампанії проти COVID-19 в Україні буде створено близько 600 мобільних бригад. Наразі вже сформовано близько 350 мобільних бригад.

МОЗ планує розпочати вакцинацію проти COVID-19 з використанням двох вакцин - виробництва Pfizer/BioNTech (117 тис. доз, які будуть отримані у рамках механізму COVAX) та AstraZeneca (1 млн доз за прямими закупівлями за кошти державного бюджету та 2,2-3,7 млн доз, отриманих у рамках COVAX).

Вакцина AstraZeneca - векторна вакцина, розроблена Оксфордським університетом і британсько-шведською компанією AstraZeneca. Її необхідно вводити двома дозами з інтервалом у 28 днів. Вакцина може зберігатися до шести місяців за температури від +2 до +8 ºС.

Вакцина Pfizer-BioNTech - РНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Дві дози вакцини вводять з інтервалом у 21 день. Вакцина потребує температури зберігання не менше ніж -70 ºC. Після розмороження може зберігатися п'ять днів за температури від +2 до +8 ºС.

У рамках глобальної ініціативи COVAX Україна отримала підтвердження про постачання 16 млн доз вакцини різних виробників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА