16:47 23.02.2021

Crown Agents погоджує графік постачання в Україну вакцини від COVID-19 компанії Novavax

2 хв читати
Crown Agents погоджує графік постачання в Україну вакцини від COVID-19 компанії Novavax

Британське закупівельне агентство Crown Agents погоджує графік постачання в Україну американської вакцини Novavax для профілактики від COVID-19, повідомила голова Crown Agents в Україні Тетяна Коротченко.

"Ми перебуваємо у стадії переговорів із виробником щодо графіка постачання вакцини Novavax. Домовленості про закупівлю є", - сказала вона на брифінгу, присвяченому прибуттю в Україну першої партії вакцини від COVID-19, у вівторок.

За словами Коротченко, друге постачання вакцини від COVID-19, закупленої за кошти держбюджету, відбудеться в березні. При цьому вона не уточнила, яка це буде вакцина.

Крім того, Коротченко повідомила, що Crown Agents також закупила шприци для ін'єкцій і контейнери для медичних відходів у кількості, достатній для утилізації використаного матеріалу.

За її словами, наразі 500 тис. доз вакцини Covishield компанії AstraZeneca, що прибула від заводу-виробника в Індії, доставлено на склади держпідприємства "Укрмедпостач". У середу її почнуть розвозити в регіони.

Коментуючи ціну закупівлі вакцин від COVID-19, Коротченко сказала, що Crown Agents "дотримується договору про нерозголошення, тому не може озвучувати вартість вакцин".

У свою чергу заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що вакцину Covishield почнуть розвозити одночасно в усі регіони, проте через особливості логістики в деякі регіони її буде доставлено того самого дня, а в деякі - на день пізніше.

При цьому він наголосив, що МОЗ не розглядає сценарію ще однієї кампанії вакцинації від COVID-19 протягом 2021 року, але передбачило кошти для закупівлі вакцини для вакцинації в 2022 році.

"МОЗ не розглядає сценарію відсутності імунітету через шість місяців (після першої вакцинації - ІФ), оскільки, згідно з нашою інформацією, імунітет збережеться щонайменше 12 місяців, якщо не з'явиться якась мутація, яка не була передбачена досі. У проекті бюджетної декларації, який МОЗ направило в Мінфін, передбачена відповідна сума для закупівлі вакцин на 2022 рік", - сказав Ляшко.

Він не уточнив, коли в Україну надійде вакцина Pfizer.

Як повідомлялося, перші 500 тис. доз вакцини від коронавірусу Oxford/AstraZeneca (CoviShield) індійського виробництва прибули в Україну у вівторок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА