16:47 23.02.2021

Crown Agents погоджує графік постачання в Україну вакцини від COVID-19 компанії Novavax

2 хв читати
Crown Agents погоджує графік постачання в Україну вакцини від COVID-19 компанії Novavax

Британське закупівельне агентство Crown Agents погоджує графік постачання в Україну американської вакцини Novavax для профілактики від COVID-19, повідомила голова Crown Agents в Україні Тетяна Коротченко.

"Ми перебуваємо у стадії переговорів із виробником щодо графіка постачання вакцини Novavax. Домовленості про закупівлю є", - сказала вона на брифінгу, присвяченому прибуттю в Україну першої партії вакцини від COVID-19, у вівторок.

За словами Коротченко, друге постачання вакцини від COVID-19, закупленої за кошти держбюджету, відбудеться в березні. При цьому вона не уточнила, яка це буде вакцина.

Крім того, Коротченко повідомила, що Crown Agents також закупила шприци для ін'єкцій і контейнери для медичних відходів у кількості, достатній для утилізації використаного матеріалу.

За її словами, наразі 500 тис. доз вакцини Covishield компанії AstraZeneca, що прибула від заводу-виробника в Індії, доставлено на склади держпідприємства "Укрмедпостач". У середу її почнуть розвозити в регіони.

Коментуючи ціну закупівлі вакцин від COVID-19, Коротченко сказала, що Crown Agents "дотримується договору про нерозголошення, тому не може озвучувати вартість вакцин".

У свою чергу заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що вакцину Covishield почнуть розвозити одночасно в усі регіони, проте через особливості логістики в деякі регіони її буде доставлено того самого дня, а в деякі - на день пізніше.

При цьому він наголосив, що МОЗ не розглядає сценарію ще однієї кампанії вакцинації від COVID-19 протягом 2021 року, але передбачило кошти для закупівлі вакцини для вакцинації в 2022 році.

"МОЗ не розглядає сценарію відсутності імунітету через шість місяців (після першої вакцинації - ІФ), оскільки, згідно з нашою інформацією, імунітет збережеться щонайменше 12 місяців, якщо не з'явиться якась мутація, яка не була передбачена досі. У проекті бюджетної декларації, який МОЗ направило в Мінфін, передбачена відповідна сума для закупівлі вакцин на 2022 рік", - сказав Ляшко.

Він не уточнив, коли в Україну надійде вакцина Pfizer.

Як повідомлялося, перші 500 тис. доз вакцини від коронавірусу Oxford/AstraZeneca (CoviShield) індійського виробництва прибули в Україну у вівторок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА