09:18 25.02.2021

За консультаціями щодо онкозахворювань до медмережі "Добробут" у 2020 році звернулося понад 7 тис. людей

1 хв читати
За консультаціями щодо онкозахворювань до медмережі "Добробут" у 2020 році звернулося понад 7 тис. людей

По консультації стосовно онкологічних захворювань до медмережі "Добробут" (Київ) у 2020 році звернулося понад 7 тис. людей, через мультидисциплінарний онкоконсиліум (МОК) пройшли 282 пацієнти, повідомила медичний директор медмережі Тетяна Анікєєва.

"Загалом минулого року по різні консультації стосовно онкозахворювань до нас звернулося більше ніж 7 тис. осіб, через МОК пройшли 282 пацієнти, проведено 245 операцій. У середньому на МОК щотижня є від семи до десяти пацієнтів", - сказала вона в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Анікєєва зазначила, що МОК визначає, як розвивається захворювання, як організм реагує на терапію, чи є регрес захворювання.

"МОК надає пацієнту висновок щодо прогнозів за різних тактик лікування. На жаль, є і фінансовий бік, тому ми надаємо пацієнтові право вирішувати. Для мене важливо: коли до нас на МОК приходить жінка 35 років з онкологією, то клінічний онколог запитує її про плани щодо дітородіння. Важливо, щоб лікарі не забували: перед ними людина, а не просто онкологічний пацієнт. Багато наших фахівців - сумісники в державних клініках, тому я рада, що той підхід, який вони бачать у нас, вони приносять у державні онкодиспансери та клініки", - сказала вона.


Повний текст інтерв'ю Анікєєвої оприлюднено на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна"

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА