19:38 12.03.2021

У ВООЗ внесли вакцину Johnson & Johnson до списку для екстреного застосування

2 хв читати
У ВООЗ внесли вакцину Johnson & Johnson до списку для екстреного застосування

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) у п'ятницю рекомендували до застосування однодозову вакцину від COVID-19 компанії Johnson & Johnson, наголосивши на її безпеці і ефективності.

"ВООЗ сьогодні внесла вакцину від COVID-19, розроблену компанією Janssen (Johnson & Johnson), до списку для екстреного застосування у всіх країнах і для програми COVAX. Це рішення послідувало після дозволу Європейського агентства лікарських засобів (EMA), про який оголосили напередодні" , - йдеться в прес-релізі ВООЗ.

У документі наголошується, що вакцина Johnson & Johnson є першою включеною до списку ВООЗ вакциною з однодозовим режимом введення, "що має полегшити вакцинаційну логістику у всіх країнах". Крім того, у ВООЗ зазначили, що "великі дані великих клінічних випробувань, наданих компанією, показують, що вакцина також ефективна для літніх людей".

"Кожний новий, безпечний і ефективний засіб проти COVID-19 - черговий крок на шляху до контролю пандемії", - заявив гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

"Я звертаюся із закликом до всіх урядів і компаній дотримуватися взятих зобов'язань і використовувати всі рішення в їх розпорядженні для посилення виробництва (вакцин - ІФ), щоб ці кошти насправді стали суспільними благами, доступними і прийнятними для всіх, а також спільних рішень глобальної кризи", - додав Гебреєсус.

Для того, що прискорити внесення вакцини до списку ВООЗ, команда організації і група експертів з усіх регіонів взяли "оцінку в скороченій формі", засновану на результатах висновків ЕМА, а також на оцінці даних з "якості, безпеки та ефективності", орієнтованих на людей з низьким і середнім рівнем доходів.

Вакцину Johnson & Johnson потрібно зберігати при температурі -20 градусів за Цельсієм, проте протягом трьох місяців препарат можна зберігати в умовах від двох до восьми градусів за Цельсієм. Термін зберігання вакцини становить два роки.

У прес-релізі повідомляється, що наступного тижня ВООЗ скличе Стратегічну консультативну групу експертів з імунізації, щоб "сформулювати рекомендації щодо застосування вакцини".

Також наголошується, що в рамках програми COVAX зроблено передзамовлення на 500 млн доз вакцини.

Напередодні використання однодозової вакцини Johnson & Johnson ухвалили в ЄС.

Раніше в березні Управління США з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) також ухвалив екстрене застосування вакцини в країні.

У січні Johnson & Johnson заявила, що ефективність її вакцини від коронавірусу COVID-19, що вводиться однієї дозою, становить 66%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА