18:27 15.03.2021

У Німеччині призупинили використання AstraZeneca для вакцинації - ЗМІ

2 хв читати
У Німеччині призупинили використання AstraZeneca для вакцинації - ЗМІ

У Німеччині як запобіжний захід призупинили вакцинацію з використанням препарату AstraZeneca, повідомляє сайт німецької телерадіокомпанії WDR (Westdeutscher Rundfunk).

Про це у понеділок оголосило Федеральне міністерство охорони здоров'я Німеччини, посилаючись на поточну рекомендацію Інституту Пауля Ерліха про необхідні подальші обстеження у зв'язку з повідомленнями про тромбоз вен головного мозку.

Федеральний міністр охорони здоров'я Єнс Шпан (Jens Spahn, ХДС) заявив на прес-конференції, що призупинення є запобіжним заходом. На сьогодні зареєстровано сім випадків тромбозу вен головного мозку, за словами міністра охорони здоров'я, у разі точкової шкірної кровотечі або постійного головного болю вакциновані особи мають звернутися до свого лікаря, повідомляє WDR.

За інформацією WDR, незважаючи на повну згоду ВООЗ та Європейського агентства з лікарських засобів (EMA), у неділю ввечері Нідерланди оголосили, що призупинять вакцинацію вакциною AstraZeneca на два тижні. Будуть проведені подальші дослідження. Італія також вирішила впровадити попереджувальну заборону на певні партії вакцин AstraZeneca, як і Норвегія, Австрія, Ісландія, Естонія, Латвія, Литва та Люксембург. За інформацією австрійських ЗМІ, ця партія налічує майже мільйон доз вакцини, які були доставлені до 17 європейських країн. За даними Інституту Пауля Ерліха у четвер, в Німеччині партія, яку розглядають, "відсутня на ринку".

ВООЗ у п'ятницю висловилася на користь вакцини AstraZeneca, не побачивши зв'язку між вакциною та смертю в Данії. EMA також висловилося на користь AstraZeneca, зазначивши, що лише 30 випадків тромбозу були зареєстровані серед майже п'яти мільйонів громадян ЄС, які були вакциновані. Серед них була молода медсестра з Австрії, яка померла через десять днів після вакцинації. Звіт про розтин очікується на початку наступного тижня. Ще не відомо, чи хворіли вона або померлий із Данії раніше, зазначає WDR.

Сама компанія AstraZeneca заперечує побоювання щодо вакцини. Ретельний аналіз даних про безпеку понад 17 мільйонів вакцинованих у ЄС та Великій Британії не надав доказів вищого ризику тромбоемболії легеневої артерії, тромбозу глибоких вен і тромбоцитопенії, заявила AstraZeneca у неділю, зазначає WDR.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА