12:05 24.03.2021

"Фармак" наголошує на стратегічній ролі партнерства з ЄБРР

3 хв читати

Фармацевтична компанія АТ "Фармак" і Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) за 15 років співпраці уклали чотири кредитних угоди на загальну суму EUR67 млн, повідомила прес-служба компанії агентству "Інтерфакс-Україна", наголосивши на стратегічній ролі партнерства з ЄБРР у розвитку та модернізації виробництва.

Згідно з повідомленням, керівництво фармкомпанії ознайомило президента ЄБРР Оділь Рено-Бассо з виробничими лініями, на які виділяли кредитні кошти.

Під час нещодавнього візиту президент і представники ЄБРР високо оцінили реалізацію інвестицій, вкладених у зростання "Фармак" протягом 15 років, уточнюється в прес-релізі. Представники банку зауважили, що в ЄБРР цінують довгострокові партнерські проекти, які дають змогу спостерігати за постійним розвитком компаній.

"Інвестиції ЄБРР - це один із перших кроків у трансформації компанії з локального виробника у великого міжнародного гравця. Ми цінуємо цю співпрацю і вважаємо ЄБРР нашим ключовим стратегічним партнером", - зазначила голова наглядової ради "Фармак" Філя Жебровська.

Кошти першого кредиту ЄБРР у 2006 році було спрямовано на модернізацію виробничих потужностей стерильного і нестерильного виробництв, а також на приведення потужностей до стандартів Good Manufacturing Practice (GMP).

У 2013 році "Фармак" отримав від ЄБРР інвестиції на модернізацію складських приміщень і дослідницьких лабораторій та на розширення потужностей таблеткового виробництва.

У 2014 році "Фармак" отримав третій кредит від ЄБРР на підтримку операційної діяльності компанії. Згодом ЄБРР підтримав "Фармак" під час отримання ліцензії на інвестиції за кордон, що стало черговим кроком до розвитку міжнародної діяльності підприємства.

Четвертий кредит ЄБРР "Фармак" отримав у 2019 році. Ці інвестиції були вкладені в будівництво нового цеху з виготовлення рідких лікарських засобів, офісно-лабораторних приміщень, а також у заходи з підвищення енергоефективності на виробничих об'єктах.

Виконавчий директор "Фармак" Володимир Костюк наголосив, що співпраця з ЄБРР дала змогу компанії оволодіти новими підходами і сучасними стандартами ведення бізнесу.

"Перший кредит, імовірно, був для нас найскладнішим. Це і нові міжнародні стандарти звітності, і додаткові екологічні вимоги, і постійний контроль за використанням кредитних коштів і процесу будівництва. Спочатку ми наймали консультантів, але дуже швидко навчилися звітувати самостійно. Але ці 15 років співпраці нас змінили. Ми виросли. Ми вдячні ЄБРР за непідробний інтерес до розвитку бізнесу та професійну підтримку", - сказав він.

"Фармак" - лідер фармринку України, виробляє лікарські засоби в усіх чотирнадцяти терапевтичних групах. Щорічно компанія виводить на ринок майже 20 нових складнокомпонентних сучасних препаратів, у розробленні наразі приблизно 100 лікарських засобів.

За останні п'ять років інвестиції "Фармак" у науково-технічний комплекс, виробниче обладнання, дослідницьку діяльність становили 3,4 млрд грн.

За підсумками 2019 року АТ "Фармак" отримало чистий прибуток у розмірі 1,056 млрд грн, що майже збігається з показником 2018 року - 1,05 млрд грн, за підсумками 2018 року "Фармак" збільшив чистий прибуток на 25,16%.

АТ "Фармак" - член асоціації "Виробників ліків України" (АВЛУ).

Згідно з даними Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, кінцевим бенефіціарним власником "Фармак" є голова наглядової ради Філя Жебровська, яка володіє 80% акцій компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА