16:16 24.03.2021

Постачання наступної партії вакцини CoviShield до України може бути відкладено на певний термін - Радуцький

3 хв читати
Постачання наступної партії вакцини CoviShield до України може бути відкладено на певний термін - Радуцький

Постачання нової партії вакцини AstraZeneca (CoviShield) до України може бути відкладено на певний термін через активну інформаційну кампанію, яка була розгорнута проти індійської вакцини у нашій країні, повідомив голова парламентського комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький (фракція "Слуга народу").

"Міністерство закордонних справ отримало лист від посольства Індії, у якому відзначається неприпустимість дискредитаційних заяв стосовно Індії як виробника медичних препаратів та вакцини AstraZeneca (CoviShield), що постачається до України", - написав Радуцький у Facebook у середу.

Він уточнив, що, як зазначає індійська сторона, вакцина AstraZeneca (CoviShield) є абсолютно безпечним і ефективним препаратом, що підтверджено Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

"Лише на території Європи та Індії вже було використано приблизно 50 млн доз цієї вакцини. Значні обсяги препарату законтрактували такі країни, як Канада, Велика Британія, Бразилія та інші", - повідомляє нардеп.

Він наголошує, що Україна законтрактувала 1,5 мільйона доз вакцини виробництва Індії, але для виробника "не проблема передати цю партію іншим замовникам", оскільки попит на вакцини у світі значно перевищує можливості виробництва.

"За моєю інформацією, президент Володимир Зеленський доручив міністрам Максиму Степанову та Дмитру Кулебі знайти додаткові способи для прискорення постачання наступної партії вакцини CoviShield до України. Міністерство охорони здоров'я та МЗС України мають якнайшвидше зробити все необхідне, щоб переконати індійських партнерів у непричетності держави та українського суспільства до дискредитації постачальника вакцин", - заявив Радуцький.

Він додає, що на зрив співпраці з Індією працювали і одіозні проросійські політики, і псевдопатріотичні політичні лідери, які роблять все для повернення до влади на тлі дестабілізації країни.

"Всі ми пам'ятаємо ганебну заяву одного з таких діячів, яку він зробив під час засідання погоджувальної ради Верховної Ради. Це була свідома цинічна гра на зрив постачання вакцин і блокування кампанії з вакцинації. Ця людина прирекла на загибель тисячі українців заради задоволення власних політичних амбіцій", - резюмував нардеп.

Як повідомлялося раніше, перша партія у 500 тисяч доз вакцини Oxford/AstraZeneca (CoviShield) була доставлена до України вранці 23 лютого.

Уже 25 лютого в Україні розпочалася вакцинація медпрацівників. Крім них, вакцинувалися також міністр охорони здоров'я Максим Степанов та президент України Володимир Зеленський.

Препарат Oxford/AstraZeneca виготовляється на потужностях Serum Institute (Індія) і має локальну (торговельну) назву Covishield. Для екстреного застосування в Україні його зареєстрували у понеділок, 22 лютого.

Україна отримала підтвердження про постачання в рамках механізму COVAX 2,2-3,7 млн ​​доз вакцин Oxford / AstraZeneca в I-II кварталі 2021 року. Крім того, ця вакцина буде закуплена за державні кошти безпосередньо у виробників.

Україна також уклала додаткові прямі контракти на поставку вакцини від COVID-19, розроблені за участю компаній AstraZeneca (Великобританія-Швеція) і NovaVax (США) і виробляються на потужностях Serum Institute (Індія).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА