19:36 24.03.2021

"Лекхім" не надав МЗУ документи про постачання вакцини

2 хв читати
"Лекхім" не надав МЗУ документи про постачання вакцини

Компанія "Лекхім" не надала держпідприємству "Медичні закупівлі України" (МЗУ) необхідний пакет документів для поставки вакцини китайської вакцини CoronaVac, повідомило ДП у Facebook.

"Згідно з умовами договору, не менше ніж за три робочі дні до дати поставки, постачальник зобов'язаний надати замовнику вичерпний перелік документів: сертифікат якості (аналізу) серії продукції, реєстраційне посвідчення, сертифікат походження від виробника, відомості про прекваліфікації ВООЗ і/або реєстраційне посвідчення від компетентного органу однієї з певних країн, пакувальний лист і документ, що підтверджує дотримання холодового ланцюжка. Станом на 24 березня 2021 року переліку документів не було надано. Отже, немає підстав для прийняття продукції", - наголошується в повідомленні.

У МЗУ наголосили, що в разі отримання всіх необхідних документів, ДП готове перевірити і надати підтвердження/зауваження документів у межах строків, визначених договором.

Крім цього, відповідно до умов договору, ефективність вакцини повинна становити не менше 70%. МЗУ направило Міністерству охорони здоров'я запит на підтвердження відповідності даних з ефективності, зазначених в реєстраційному досьє заявника, умовам договору. Відповідь від МОЗ очікується.

У МЗУ також зазначили, що згідно з договором контрагент зобов'язаний здійснити поставку першої партії в кількості 700 флаконів/шприців не пізніше, ніж через 30 днів після реєстрації вакцини в одній з певних країн (4 лютого 2021 року вакцина зареєстрована в Китаї, перша партія мала бути передана не пізніше 6 березня 2021 року).

"У разі порушення терміну поставки продукції, постачальник сплачує замовнику пеню в розмірі 0,1% ціни продукції, термін поставки якої порушено, за кожен день прострочення або ціни не переданих (несвоєчасно переданої, повернутої) продукції за кожен день затримки передачі. Керуючись умовами договору, ДП поінформувало "Лекхім" про порушення терміну поставки продукції і застосування пені за кожний день прострочення, починаючи з 6 березня до моменту поставки продукції", - наголошується в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА