15:42 29.03.2021

Вакцина CoviShield може використовуватися в майбутньому Зеленому цифровому сертифікаті ЄС у разі авторизації заводу-виробника Європейським медагентством - ЄК

2 хв читати
Вакцина CoviShield може використовуватися в майбутньому Зеленому цифровому сертифікаті ЄС у разі авторизації заводу-виробника Європейським медагентством - ЄК

 Вакцина CoviShield (AstraZeneca) виробництва Індії, яку використовують для вакцинації проти коронавірусу в Україні, може бути визнана Європейським Союзом такою, що може бути використана для Зеленого цифрового сертифікату тільки в разі, якщо завод-виробник був сертифікований Європейським медичним агентством (ЕМА).

Таке пояснення в понеділок у Брюсселі на брифінгу зробила представник Європейської Комісії Дана Спінант. "Імпорт в ЄС може поставлятися тільки із заводів, які були авторизовані ЕМА. Для цього ЕМА насамперед має схвалити ці заводи, і якщо це станеться, це також змінить дозвіл на продаж для кожної конкретної вакцини, тому що дозвіл на продаж залежить від того, де виробляються вакцини. Такий процес має бути завершений до того, як цей крок (використання вакцинації CoviShield для Зеленого цифрового сертифікату) може бути зроблений", - позначила вона стан справ у цьому питанні.

Як відомо, нині Європейська Комісія працює над створенням єдиного універсального недискримінаційного так званого Зеленого цифрового сертифікату для гарантування безпечних поїздок у країнах ЄС під час пандемії коронавірусу, який би був визнаний усіма країнами ЄС.

У свою чергу Крістіан Віганд пояснив можливості отримання громадянами третіх країн такого зеленого сертифікату.

Він нагадав, що наразі всі неважливі поїздки до ЄС для громадян третіх країн, за винятком невеликої кількості, обмежені. "Не громадяни ЄС, які можуть здійснювати поїздки та у яких є для цього законні підстави можуть запросити сертифікат у країні-члені ЄС, куди вони їдуть, надавши всю необхідну інформацію, включаючи надійний доказ про отриману вакцинацію. Країна-член ЄС потім має оцінити, чи такі докази були надані й потім прийняти рішення, видати чи ні Зелений цифровий сертифікат", - повідомив Віганд.

Окрім того, за його словами, є ще другий варіант, який може бути реалізований у середньостроковій перспективі, й стосується взаємосумісності сертифікатів, виданих третіми країнами, з сертифікатом ЄС. "Якщо Комісія задоволена сертифікатами третіх країн, їх відповідністю системі специфікації, або вони взаємосумісні з системою ЄС, Комісія може видати так званий виконавчий акт, який потім означатиме, що сертифікат третьої країни може бути прийнятний у ЄС за тих самих умов, як і Зелений цифровий сертифікат. Але ми ще не тут. Це для середньострокової перспективи", - пояснив перспективу представник Єврокомісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА