08:52 30.03.2021

Pfizer і Moderna виявилися на 90% ефективними

2 хв читати
Pfizer і Moderna виявилися на 90% ефективними

Вакцини Pfizer і Moderna від COVID-19 ефективні на 90%, повідомили в понеділок Центри з контролю і профілактики захворювань США. Про це пише NBC News.

Директор Центру з контролю і захворювань США доктор Рошель Валенськи назвала це дослідження "надзвичайно обнадійливим" на брифінгу в понеділок, додавши, що воно "зазначає важливість отримання обох рекомендованих доз вакцини для того, щоб отримати найбільший рівень захисту від COVID-19, особливо в міру того, як наші побоювання з приводу варіантів загострюються."

Отримані результати є першими реальними даними з США і збігаються з аналогічними дослідженнями з інших країн. Нещодавно проведене в Ізраїлі дослідження показало, що вакцина Pfizer на 97 відсотків ефективна у профілактиці COVID-19.

У дослідженні взяли участь 3950 людей зі США, які отримали вакцину Pfizer або Moderna в розпал зимового сплеску захворюваності в країні, з середини грудня до середини березня. Це був медичний персонал і співробітники швидкої допомоги з шести штатів: Арізони, Флориди, Міннесоти, Орегона, Техасу і Юти.

Через два тижні після того, як учасники отримали обидві дози, їх ризик зараження SARS-CoV-2 був знижений на 90% (люди вважаються повністю вакцинованими через два тижні після того, як вони отримали свою останню дозу). Навіть перша доза діє ефективно, знижує ризик зараження на 80 відсотків, з'ясувало дослідження.

Державні чиновники охорони здоров'я розглядають вакцини від COVID-19 як кращий спосіб покласти край пандемії, особливо в зв'язку з тим, що все більша кількість держав послаблюють обмеження і скасовують носіння масок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА