14:43 09.04.2021

МОЗ вніс зміни до протоколу лікування COVID-19

1 хв читати

Міністерство охорони здоров'я України від 6 квітня внесло зміни до протоколу лікування COVID-19, повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Садов'як під час прес-брифінгу в Києві в п'ятницю.

"6 квітня затвердили зміни до протоколу лікування COVID-19 - додали тоцилізумаб для лікування пацієнтів із критичним перебігом COVID-19, змінили режими дозування препарату для пацієнтів із важким і критичним перебігом хвороби. Зміни внесли за результатами досліджень, рекомендацій МОЗ та соціальних служб США, а також Національної служби здоров'я Великої Британії", - сказала вона.

За її словами, також оновлено загальні рекомендації щодо антибактеріальної терапії коінфекції та суперінфекції пацієнтам із COVID-19, клінічну настанову щодо ведення пацієнтів із COVID-19.

Крім цього, заступник міністра наголосила, що триває робота з адаптації клінічних настанов, перегляду клінічних протоколів за 25 темами та двома напрямами.

"Ми також готуємо наказ для формування мультидисциплінарних груп для розробки протоколів щодо онкозахворювань і протоколів, галузевих стандартів щодо орфанних захворювань", - додала Садов'як.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА