22:08 15.04.2021

Важка ситуація з COVID-19 у регіонах блокує надання медичної допомоги неургентним пацієнтам - директор Охматдиту

2 хв читати
Важка ситуація з COVID-19 у регіонах блокує надання медичної допомоги неургентним пацієнтам - директор Охматдиту

Важка ситуація із захворюваністю на COVID-19 у регіонах блокує надання медичної допомоги неургентним пацієнтам і пацієнтам, що потребують планового лікування, поділився спостереженнями директор клініки Охматдит Володимир Жовнір.

"У регіонах важка ситуація, на жаль багато пацієнтів з COVID-19, і ці пацієнти, фактично, блокують роботу відділень і не дають можливість проводити не ургентним, не невідкладним і операції, і госпіталізацію, і лікування", - сказав він агентству "Інтерфакс- Україна".

Коментуючи роботу клініки Охматдит у період карантину, коли Київ перебуває в "червоній" зоні Жовнір зазначив, що "робота триває переважно з ургентними пацієнтами та пацієнтами, які потребують невідкладної допомоги, і всі пацієнти проходять обстеження на COVID-19".

"Для ургентних пацієнтів вони проводяться в нашій лікарні і нашими фахівцями, неургентні пацієнти за 72 години до надходження проходять тести і приїжджають з готовими тестами. Фінансування тестів для ургентних пацієнтів відбувається за рахунок нашої лікарні", - сказав він.

Жовнір зазначив, що в Охматдиті організовано інфекційний контроль, у деяких випадках клініка переводить до інфекційної лікарні пацієнтів, у яких виявлено COVID-19, у деяких надає допомогу і проводить спеціалізоване лікування пацієнтам інфекційних лікарень.

"Якщо пацієнт потребує тієї допомоги, яку можемо надати тільки ми, то ми створюємо всі умови, щоб дитина поступила до нас не інфікованою. Якщо ж вона інфікована, то ми все одно створюємо такі умови, які дозволять надати їй допомогу, не поширюючи вірус", - сказав він.

Жовнір наголосив, що навіть у період епідемії Охматдит за підтримки Міністерства охорони здоров'я продовжує розвивати медичну допомогу дітям, зокрема, в напрямі онкогематології, трансплантології, інфекційних захворювань, ортопедії і травматології.

"За всіма напрямами, які є в нашій лікарні, я відчуваю контроль, підтримку і увагу до проблеми. Міністерство охорони здоров'я намагається вирішити нагальні проблеми, які виникають, і намагається зробити так, щоб робота наших лікарів була ефективною і була оцінена державою. Заступники міністра тримають руку на пульсі, щотижня у нас проводяться наради про роботу нашого медзакладу, який є провідним для української педіатрії, і щотижня ми можемо донести наші проблеми і намагатися знайти рішення", - резюмував Жовнір.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА