17:37 23.04.2021

"Фармак" планує розширювати напрям R&D і нарощувати експортний потенціал - виконавчий директор

3 хв читати
"Фармак" планує розширювати напрям R&D і нарощувати експортний потенціал - виконавчий директор

"Фармак" планує розширювати напрям R&D і продовжить нарощувати експортний потенціал, повідомив виконавчий директор компанії Володимир Костюк.

"Ми плануємо розширення лабораторій і напрям R&D. Завдяки цьому ми зможемо, зокрема, швидше запускати генеричні лікарські засоби", - сказав він журналістам у четвер.

Костюк зазначив, що "Фармак", як і раніше, вважає важливим розвиток експортного потенціалу компанії.

"Запускаючи новий продукт, ми завжди розглядаємо можливості його присутності не тільки на території України, а й у сусідніх країнах. Насамперед ми розглядаємо європейські країни, країни Південно-Східної Азії, Південної та Північної Америки. Наша стратегічна мета - нарощувати експорт", - сказав він.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії, до 2027 року "Фармак" планує збільшити частку експорту в структурі продажу до 40%. За підсумками 2020 року частка експорту становила 28,9%.

Водночас Костюк зазначив, що під час епідемії COVID-19 компанія своїм пріоритетом визначила забезпечення внутрішнього ринку препаратами, які застосовуються в терапії COVID-19.

"У нас є такі продукти, експорт яких ми зупинили, тому що в Україні не було закрито потребу в них. Це було важке рішення, адже деякі продукти ми експортували до більше ніж десяти країн, ми втратили від цього до $5 млн, але ми розуміли, що це стратегічні продукти", - сказав він.

Окрім того, Костюк наголосив, що "Фармак" має намір розвивати виробництво АФІ на своєму майданчику у Шостці, зокрема для ключових продуктів компанії, включаючи "Амізон".

"Є стратегічні проекти з розробки лікарських засобів. Це великі проекти, ми від них очікуємо великих результатів, і ми їх розглядаємо з точки зору вертикальної інтеграції, тобто можливості виробництва АФІ для них саме у нас", - сказав він.

Як повідомлялося, за підсумками 2019 року "Фармак" наростив частку експорту до 22,6% загального обсягу продажу.

"Фармак" інвестував EUR50 млн у новий виробничий корпус стерильних рідких лікарських засобів, який дасть змогу збільшити випуск стерильних рідких лікарських засобів удвічі. У відкритій до 95-річчя компанії побудованій із нуля семиповерховій будівлі розміщено понад 20 од. основного технологічного устаткування і приблизно 100 - інженерного. Нове виробництво оснащено лініями потужністю до 36 тис. ампул, 12 тис. флаконів, 7,5 тис. небул і 3,6 тис. пластикових флаконів на годину.

"Фармак" - лідер фармринку України, виробляє лікарські засоби в усіх чотирнадцяти терапевтичних групах. Щорічно компанія виводить на ринок майже 20 нових складнокомпонентних сучасних препаратів, у розробленні наразі приблизно 100 лікарських засобів. Експортує продукцію більше ніж до 25 країн світу.

За останні п'ять років інвестиції "Фармак" у науково-технічний комплекс, виробниче обладнання, дослідницьку діяльність становили 3,4 млрд грн.

За підсумками 2019 року АТ "Фармак" отримало чистий прибуток у розмірі 1,056 млрд грн, що майже збігається з показником 2018 року - 1,05 млрд грн, за підсумками 2018 року "Фармак" збільшив чистий прибуток на 25,16%.

АТ "Фармак" - член асоціації "Виробників ліків України" (АВЛУ).

Згідно з даними Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, кінцевим бенефіціарним власником "Фармак" є голова наглядової ради Філя Жебровська, яка володіє 80% акцій компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА