16:36 07.05.2021

У Києві посилили контроль за використанням COVID-вакцин виключно для цільових груп - КМДА

2 хв читати
У Києві посилили контроль за використанням COVID-вакцин виключно для цільових груп - КМДА

В українській столиці посилили контроль за використанням вакцини від коронавірусу для щеплення представників виключно тих цільових груп, які було визначено у дорожній карті Міністерства охорони здоров'я.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, лист із відповідним закликом до голів райдержадміністрацій, у підпорядкуванні яких перебувають центри первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичні центри, на базі яких розташовані вакцинальні пункти, підписала директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Зазначається, що в листі міститься нагадування про те, що сьогодні проводиться вакцинація осіб вікової групи 65 років і старше, а також громадян із цільових груп попередніх етапів вакцинації.

Крім того, в документі зазначається, що " зустрічаються (зокрема, за повідомленнями громадян, які є дописувачами соціальних мереж) випадки вакцинації осіб, які не входять до пріоритетних груп, визначених дорожньою картою, що є неприпустимим".

"Департамент звернувся до голів РДА з проханням наголосити і зі свого боку директорам визначених медзакладів про необхідність дотримання вимог наказу Міністерства охорони здоров’я про дорожню карту щодо етапності вакцинації цільових груп під час вакцинальної кампанії від COVID-19", - наголосила Гінзбург.

Вона уточнила, що, за даними звітних форм Міністерства охорони здоров'я України, в столиці серед осіб, які не ввійшли до пріоритетних груп, вакцинована 91 людина.

Водночас Гінзбург нагадала, що в Миколаївській області ця цифра становить близько 900 осіб, у Черкаській - 768, Кіровоградській - 408, у Харкові - 367 осіб, Полтавській області - 292 і так далі.

"Київ за чисельністю населення є найбільшим містом країни. Передбачувано, що за найкращих показників вакцинації, які вже багато тижнів поспіль утримує столиця, можливі поодинокі випадки порушень. Та порівняно з офіційними статистичними даними МОЗ в інших регіонах ці випадки саме поодинокі. Проте контроль з боку департаменту суворий", - заявила директор департаменту охорони здоров'я.

Вона наголосила, що під час останньої онлайн-наради директорам столичних центрів первинної медико-санітарної допомоги та консультаційно-діагностичних центрів було ще раз донесено інформацію про умови вакцинації цільових груп і рекомендовано ознайомлення медиків вакцинальних бригад з цими вимогами "під підпис".

"А для посилення контролю ми звернулися й до голів райдержадміністрацій", - наголосила чиновниця.

Вона додала, що департамент охорони здоров'я довів до відома голів РДА і інформацію про необхідність дотримання санітарно-епідемічних норм і певних рекомендацій під час вакцинації, а також уточнила, що всі публічні особи, які раніше були прищеплені згідно з наказом МОЗ у рамках кампанії з популяризації вакцинації, обов'язково отримають другу дозу вакцини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА