10:55 17.05.2021

МОЗ розробило постанову щодо впровадження електронної торгівлі лікзасобами

1 хв читати
МОЗ розробило постанову щодо впровадження електронної торгівлі лікзасобами

Міністерство охорони здоров'я спільно з Державною службою з лікзасобів і контролю за наркотиками розробили проект постанови Кабінету Міністрів щодо впровадження електронної торгівлі лікзасобами, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко під час прес-брифінгу в Києві в понеділок.

"МОЗ спільно з Держлікслужбою розробило й подало до Кабміну проект постанови щодо внесення змін до ліцензійних умов стосовно провадження господарської діяльності з виробництва, імпорту, оптової та роздрібної торгівлі лікзасобами, а також доставки їх до кінцевого споживача. Йдеться про так зване впровадження електронної торгівлі лікзасобами та їх доставку пацієнтам", - сказав він.

Іващенко додав, що проект постанови передбачає можливість суб'єктів, які здійснюють роздрібну торгівлю лікзасобами, здійснювати електронну торгівлю лікзасобами та забезпечувати їх постачання кінцевим споживачам.

"Сам проект постанови передбачає встановлення відповідних вимог до ліцензіатів, які, насамперед, стосуватимуться наявності аптечних закладів, відповідних приміщень для здійснення електронної торгівлі, наявність матеріально-технічного оснащення щодо транспортування і доставки або можливість укладення договорів з операторами поштового зв'язку для здійснення такого транспортування", - сказав заступник міністра.

"Проект постанови деталізує вимоги щодо веб-сайту, на якому можуть здійснюватися замовлення, а також вимоги до осіб, які прийматимуть і формуватимуть замовлення. Додатково встановлюються вимоги щодо умов доставки лікзасобів і можливість проведення консультацій для пацієнтів", - додав Іващенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА