16:38 18.05.2021

Основною причиною звільнення Степанова є зрив вакцинальної кампанії - Шмигаль

2 хв читати
Основною причиною звільнення Степанова є зрив вакцинальної кампанії - Шмигаль

Основною причиною подання на звільнення міністра охорони здоров'я Максима Степанова є зрив кампанії з вакцинації від COVID-19, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Основна причина подання - це незадовільні темпи вакцинації та постачань вакцин, фактично постійне перенесення їх термінів", - заявив він на засіданні парламентського комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Шмигаль наголосив, що темпи вакцинації свідчать про незадовільну роботу Міністерства охорони здоров'я та міністра як менеджера. Також він зазначив, що свою роль у поданні про відставку Степанова відіграли зібрані 150 підписів депутатів за відставку міністра.

"Неможливо було не брати до уваги цей факт, що підписалися представники майже всіх фракцій. Уряд не міг ігнорувати позицію Верховної Ради України стосовно міністра охорони здоров'я. Виходячи з цих позицій було зроблено відповідне подання", - сказав він.

У свою чергу Степанов наголосив, що МОЗ розпочало переговори з провідними виробниками вакцин ще у липні-серпні 2020 року, проте в той час вони висували умову, що постачання відбудуться не раніше кінця 2021 року.

"З усіма компаніями з основного переліку виробників вакцини ми завчасно розпочали переговори, але перше запитання, яке ми ставили, це були терміни постачання. Виробники говорили, що це буде кінець третього кварталу-початок четвертого кварталу 2021 року. Мене як міністра охорони здоров'я це не задовольняло", - сказав він.

Зі свого боку голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія відзначив наявність конфлікту між Шмигалем та Степановим.

"Міністр - це насамперед політична посада і це менеджер у другу чергу. Є претензія, що немає нормального діалогу з прем'єр-міністром. Про це знають всі у Верховній Раді, в профільному комітеті. Якщо з безпосереднім керівником немає нормального продуктивного діалогу, то навіть найкращі красиві ініціативи Міністерства охорони здоров'я будуть, так би мовити, гальмуватися, не працюватимуть нормально", - сказав він.

Арахамія наголосив, що було декілька спроб "налагодити нормальну співпрацю, наскільки мені відомо, така сама ситуація з комітетом профільним".

"Мені здається, що в таких умовах не можна взагалі навіть розраховувати на те, що робота міністерства при цьому керівнику відбуватиметься нормально", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА