19:24 26.05.2021

Трансплантації у Білорусі очікують 342 українці

1 хв читати
Трансплантації у Білорусі очікують 342 українці

Трансплантації у Білорусі очікують 342 українці, гроші за їхнє лікування вже перераховані на рахунок білоруських клінік, повідомила нардеп Оксана Дмитрієва.

"342 українці перебувають у листі очікування трансплантації в Республіці Білорусь. За них у попередні роки заплачено гроші за бюджетною програмою лікування громадян України за кордоном", - повідомила вона у своєму зверненні прем'єр-міністру Денису Шмигалю, міністру охорони здоров'я Віктору Ляшку та міністру закордонних справ Дмитру Кулебі, розміщеному на сторінці Дмитрієвої у мережі Facebook.

У зв'язку із забороною авіасполучення з Білоруссю, Дмитрієва зазначає, що в Білорусі на сьогодні перебуває значна кількість пацієнтів, які очікують трансплантації або недавно прооперовані.

Депутат просить розробити механізм, який дасть змогу українським пацієнтам безперешкодно повернутися на батьківщину після лікування.

Дмитрієва також просить опрацювати питання можливості подальшого лікування методом трансплантації в Україні пацієнтів, які перебувають у листі очікування в Білорусі, і розробити алгоритм транспортування таких пацієнтів.

Як повідомлялося, МЗС та МОЗ України заявили, що працюють над вирішенням логістичних питань українських громадян, які лікуються у білоруських медичних закладах.

За даними відомств, на сьогодні у Білорусі перебувають 26 громадян України, які отримують медичну допомогу (трансплантація органів, кісткового мозку, імунотерапія). Ще четверо українців проходять обстеження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА