16:47 29.05.2021

Ляшко: у мене не було війни з ДП "Медзакупівлі України", новий конкурс на членів наглядової ради буде прозорим

2 хв читати
Ляшко: у мене не було війни з ДП "Медзакупівлі України", новий конкурс на членів наглядової ради буде прозорим

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що у нього "не було війни" з держпідприємством "Медичні закупівлі України" (МЗУ), а новий конкурс на членів наглядової ради буде прозорим і відкритим.

"У мене не було війни з державним підприємством "Медичні закупівлі України", ДП закуповує дуже важливі речі, зокрема засоби індивідуального захисту, експрес-тести. Моя стратегія полягає в тому, щоб вивести з МОЗ усі технічні речі, які стосувалися закупівель ліків і медвиробів, адже у нас є МЗУ, спеціальна структура, яка отримала статус централізованого закупівельного агентства", - сказав він журналістам у суботу.

Міністр пояснив, що однією з причин скасування наказів, що стосуються конкурсів на посаду членів наглядової ради МЗУ, стало те, що "за період проведення конкурсу значно зріс обіг коштів, які проходять через ДП МЗУ, тому МЗУ переходить до абсолбтно іншої процедури створення наглядової ради".

"Наглядову раду МЗУ буде створено не наказом МОЗ, її затверджуватиме Кабмін. Тому ми запускаємо відкритий прозорий механізм, щоб створитинаглядову раду, яка забезпечить контроль за діяльністю керівника МЗУ", - сказав він.

Ляшко також повідомив, що з МЗУ попередньо досягнуто домовленості про створення експертних груп, які будуть створені наказом МОЗ, але функціонуватимуть на базі МЗУ, і "вирішуватимуть усі питання щодо закупівель".

Крім того, Ляшко повідомив, що має намір ініціювати зміни в нормативній базі, які дадуть змогу центральному закупівельному агентству проводити екстрені закупівлі "поза процедурою".

Коментуючи можливість участі ДП "Медзакупівлі України" в закупівлях вакцин від COVID-19, Ляшко зазначив, що МЗУ не має права проводити закупівлі за договорами, які передбачають конфіденційність і нерозголошення умов, зокрема, нерозголошення цінових аспектів договору, тому закупівлі "ковідних" вакцин передані міжнародним закупівельним організаціям.

"Ми зможемо говорити про передання закупівель вакцин від COVID-19 МЗУ, якщо буде запущено механізм договорів керованого доступу. Доки він не працює, ДП "Медзакупівлі України "не може здійснювати ці закупівлі", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА