16:01 01.06.2021

Зеленський вніс до парламенту законопроект про передачу з Фонду президента в МОЗ 300 млн грн для оснащення центрів неонатального скринінгу

2 хв читати
Зеленський вніс до парламенту законопроект про передачу з Фонду президента в МОЗ 300 млн грн для оснащення центрів неонатального скринінгу

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроект про зміни до державного бюджету України на 2021 рік для фінансування лабораторій центрів неонатального скринінгу.

"Я вніс до Верховної Ради України як невідкладний законопроект про зміни до Державного бюджету України на 2021 рік. Ним передбачено передати з Фонду президента України з підтримки освіти, науки та спорту до Міністерства охорони здоров’я необхідні цьогоріч 300 мільйонів гривень. Ці кошти підуть на оснащення лабораторним обладнанням експертного та двох регіональних центрів неонатального скринінгу", - написав Зеленський на своїй сторінці у Facebook у зв'язку з Міжнародним днем захисту дітей.

Він також додав, що решта коштів, необхідних для підключення інших регіонів, будуть знайдені й перенаправлені Міністерством охорони здоров'я з власних програм.

За словами глави держави, вже розробили план, як вивести скринінгові неонатальні програми на новий рівень.

"Передусім ми починаємо створення в Україні шести сучасних центрів неонатального скринінгу, які мають забезпечити обстеження новонароджених з усіх регіонів України, з використанням найсучасніших лабораторно-діагностичних технологій", - зазначив він.

Президент уточнив, що загальний бюджет проекту становить майже 550 млн грн.

За його словами, дуже важливе значення має діагностика на ранніх етапах можливих рідкісних (орфанних) захворювань у дітей, зокрема спінальної м'язової атрофії (СМА), пізнє виявлення якої є головною причиною генетично зумовленої смертності серед дітей до одного року.

"Першочерговий пріоритет у питанні захисту прав дітей – це право на життя та здоров’я. І Україна прагне захищати життя кожного маленького громадянина з перших хвилин від його народження", - підсумував президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА