18:02 22.06.2021

"Фармак" планує до кінця 2021 року розгорнути програму ощадливого виробництва Lean у всіх підрозділах операційної дирекції

2 хв читати

Фармацевтична компанія "Фармак" (Київ) планує до кінця 2021 року розгорнути програму ощадливого виробництва Lean у всіх підрозділах операційної дирекції.

Як повідомляється у прес-релізі компанії, після успішної реалізації пілотного проекту Lean компанія впроваджує цю концепцію на всьому виробництві, а в червні запустила програму Lean у департаменті транспортної логістики.

Пілотний проект Lean ОРЕX-2025 стартував на початку 2021 року. У межах програми визначено пріоритетні завдання, які передбачають, зокрема, зниження собівартості продукції, поліпшення якості процесів, розвиток і залучення персоналу в постійні поліпшення, підвищення рівня операційної зрілості виробництва.

У межах Lean ОРЕX-2025 показники загальної ефективності обладнання ділянок підвищилися від 10% до 16% на різних ділянках "Фармак". Час переналагодження обладнання скоротився від 8% до 33%. Окрім того, запущено низку проектів з автоматизації робіт, спрямованих на оптимізацію чисельності персоналу і підвищення продуктивності праці. Завдяки їх реалізації вивільнено 853 години/рік виробничого часу.

Кожен співробітник може внести у банк ідей пропозиції щодо поліпшення робочих процесів, спрямовані на економію або поліпшення сировинних, енергетичних, фінансових ресурсів тощо

"Прагнення до постійних змін і впровадження безперервних інноваційних рішень - підходи, які допомагають нам залишатися лідерами національного фармацевтичного ринку, нарощувати присутність компанії в Україні та за кордоном", - зазначив виконавчий директор компанії "Фармак" Володимир Костюк.

"Фармак" - лідер фармринку України - виробляє лікарські засоби в усіх 14 терапевтичних групах. Щорічно виводить на ринок близько 20 нових складнокомпонентних сучасних препаратів. Нині в розробці - близько 100 лікарських засобів.

Компанія щорічно реінвестує у розвиток до 90% прибутку. Загалом із 1995 року було інвестовано в модернізацію виробництва більше ніж 310 млн доларів США. Щорічні інвестиції в наукові дослідження та розробки становлять приблизно 15 млн доларів США. Виробничі потужності, дослідницька база, лабораторно-технічний комплекс підприємства мають міжнародну сертифікацію і відповідають високим вимогам європейських стандартів GMP.

"Фармак" посів четверте місце в рейтингу компаній зі сталого розвитку. За підсумками 2020 року інвестиції в розвиток становили 1,3 млрд грн, що на 78% більше порівняно з 2019 роком.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юридичних осіб і осіб-підприємців, кінцевим бенефіціарним власником АТ "Фармак" є голова наглядової ради Філя Жебровська (80% акцій).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА