16:13 02.07.2021

ВООЗ, ЮНІСЕФ і ЮНЕСКО вбачають необхідність тестувати на COVID-19 у школах

2 хв читати
ВООЗ, ЮНІСЕФ і ЮНЕСКО вбачають необхідність тестувати на COVID-19 у школах

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), ЮНЕСКО та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) вважають за потрібне брати тести на коронавірус COVID-19 у школах і не доводити ситуацію до необхідності переведення учнів на дистанційне навчання.

"Літні місяці відкривають перед владою країн хорошу можливість підготувати правильні заходи, які допоможуть знизити рівень зараження й уникнути закриття шкіл", - ідеться у спільній заяві регіонального директора ВООЗ Ганса Клюге, ЮНІСЕФ та ЮНЕСКО, поширеній на сайті ВООЗ.

У заяві наголошується, що закриття шкіл під час пандемії, "як ми побачили, чинить згубний вплив на освіту, соціальне та психологічне благополуччя наших дітей і молоді".

"Ми не можемо допустити, щоб пандемія позбавляла дітей можливості здобувати освіту та розвиватися", - наголошується в ній.

Крім того, в заяві зазначається, що закриття шкіл має розглядатися лише як надзвичайний захід, коли відбувається сплеск заражень, з яким не можна впоратися іншими методами. У зв'язку з цим у структурах ООН вважають за необхідне оперативно виявляти випадки зараження в школах.

Також європейське регіональне бюро ВООЗ опублікувало рекомендації щодо навчання в школах у період пандемії COVID-19. Їх оприлюднено на сайті бюро. Ці рекомендації зосереджені на низці основних питань, що впливають на дітей і процес навчання під час пандемії. Зокрема, в документі описано стратегію тестування в школах, ідеться про ефективність заходів щодо зниження ризиків у сфері інфекційного контролю, про стратегію вакцинації, обговорюється доля дітей у вразливих ситуаціях і їх доступ до освіти під час пандемії коронавірусу.

Багато західних країн уже схвалили вакцинацію проти коронавірусу COVID-19 підлітків з 12 або з 15-16 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА