09:49 14.07.2021

Компанії Johnson & Johnson і AstraZeneca вивчають можливість зміни вакцин проти COVID-19

2 хв читати
Компанії Johnson & Johnson і AstraZeneca вивчають можливість зміни вакцин проти COVID-19

Компанії Johnson & Johnson (J&J) і AstraZeneca досліджують, чи можна модифікувати їхні вакцини проти COVID-19, щоб усунути ризик утворення тромбів, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на обізнані джерела.

Згідно з ними, Johnson & Johnson, AstraZeneca і Оксфордський університет разом із незалежними науковцями проводять дослідження, щоб з'ясувати, чи можуть потенційні модифікації їхніх вакцин проти COVID-19 знизити або усунути ризик рідкісних, але серйозних випадків утворення тромбів, пов'язаних зі щепленнями.

За даними джерел видання, є надія, що причину утворення тромбів може бути виявлено, і AstraZeneca зможе змінити свою вакцину до наступного року.

"AstraZeneca активно працює з регулювальними органами та науковою спільнотою, щоб зрозуміти ці надзвичайно рідкісні явища згортання крові, зокрема інформацію для ранньої діагностики та втручання, а також відповідного лікування", - сказав представник компанії.

У свою чергу компанія Johnson & Johnson заявила: "Ми рішуче підтримуємо обізнаність про ознаки та симптоми цього дуже рідкісного явища, щоб забезпечити правильну діагностику, належне лікування й оперативну звітність медичних працівників. Ми також підтримуємо продовження досліджень і аналізу, працюючи з медичними експертами та світовими органами охорони здоров'я".

Водночас видання зазначає, що зміна вакцини може зумовити необхідність повторного схвалення з боку регулювальних органів та зміни прав власності.

Використання вакцини J & J тимчасово призупинили в США після того, як було виявлено ризик утворення тромбів. У березні в багатьох країнах Європи та світу призупинили або обмежили використання вакцини AstraZeneca після повідомлень про виникнення тромбів у невеликої кількості тих, хто прищепився.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА