17:30 14.07.2021

В Україні загалом підтверджено чотири випадки коронавірусу штаму "дельта"

2 хв читати
В Україні загалом підтверджено чотири випадки коронавірусу штаму "дельта"

В Україні підтверджено вже чотири випадки коронавірусу штаму "дельта", два з них у середу було підтверджено на Закарпатті, ще два раніше було виявлено в Києві, повідомив журналістам заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

"У нас є ще два підтверджених випадки коронавірусу штаму "дельта" на Закарпатті. Такі результати стали відомі після завершення секвенування відібраних зразків в Інституті молекулярної біології та генетики НАН України. Попередньо відомо, що особи, у яких було виявлено захворювання, захворіли після повернення їх або їхніх родичів із Росії, де зареєстровано спалах штаму "дельта". Нині, за повідомленнями лікарів, жінка і чоловік пройшли курс лікування і виписані додому. Загалом в Україні є чотири підтверджених випадки коронавірусу штаму "дельта", - сказав він.

За словами Кузіна, уряд наразі робить усе можливе для того, щоб запобігти поширенню цього штаму на території країни.

"Зокрема, вже зараз іноземці та особи без громадянства, які їдуть з Індії, Великої Британії, РФ або Португалії, не зможуть перетнути кордон України без негативного тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, проведеного в пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон. Українці або іноземці з дозволом на проживання в Україні без результату такого тесту або з позитивним результатом підлягають обсервації. Санітарні зони облаштовують поза територією пунктів пропуску (пунктів контролю) через державний кордон", - сказав він.

"Ми закликаємо українців дотримуватися карантинних обмежень та робити щеплення проти COVID-19, адже саме так ми можемо вберегти себе і людей поруч від тяжкого перебігу або смерті внаслідок коронавірусної хвороби", - додав заступник міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА