11:30 29.07.2021

Впровадження в Україні суворого карантину залежатиме від охоплення вакцинацією, спалахів захворюваності поки що немає - Кузін

2 хв читати
Впровадження в Україні суворого карантину залежатиме від охоплення вакцинацією, спалахів захворюваності поки що немає - Кузін

Впровадження в Україні суворого карантину залежатиме від темпів та охоплення вакцинацією, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

"Наразі ми використовуємо адаптивний карантин, який працює за фіксованим показниками. У нас є загальна умова: якщо у двох або більше регіонах протягом визначеного часу перевищено два або більше показників, то Україна переходитиме на наступний епідемічний рівень - тобто "жовтий", "помаранчевий" або навіть "червоний". Тому все залежить від того, як швидко буде завершена вакцинація груп ризику і основної маси населення, і яка кількість випадків реєструватиметься", - сказав він в інтерв'ю виданню "Українська правда".

Кузін додав, що поки що в Україні немає ознак спалаху захворюваності, і більшість регіонів перебувають на рівні плато. Однак загрозливу тенденцію показує Київ, Харківська та Луганська області, де необхідно посилити систему виявлення та ізоляції контактних осіб.

При цьому Кузін наголосив, що після завершення тестування внутрішніх ковід-сертифікатів, МОЗ працюватиме над впровадженням певних "привілеїв" для вакцинованих.

"Основна ідея, яка використовувалася в інших державах, і яка, найімовірніше, використовуватиметься в Україні, це максимальне використання внутрішнього цифрового сертифіката. Він має стати умовним пропуском. Наразі внутрішні сертифікати лише тестуються, поки що немає інформації, як це працюватиме на тому або іншому рівні епіднебезпеки. Ми це обмірковуватимемо вже після завершення тестування. Це буде QR-код, який показуватиме, що людина вакцинована або перехворіла, має негативний ПЛР або антиген-тест", - сказав заступник міністра.

Кузін додав, що під час впровадження таких сертифікатів необхідно "зберегти баланс між правами людини", адже певна частина українців не може отримати вакцину через медичні протипоказання.

Заступник міністра наголосив, що масковий режим в Україні поки що не скасовуватимуть. Це питання розглядатиметься лише тоді, коли більша частина населення буде вакцинована і не буде ризику передати інфекцію.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ситуація з туберкульозом залишається складною по всій країні, найбільший рівень захворюваності в п'яти областях

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

У Запоріжжі можуть створити центр реабілітації для понад 2,5 тис. осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА