16:55 11.08.2021

"Охматдит" передав допрацьовані техзавдання на закупівлю обладнання для нового корпусу "Укрмедпроектбуду"

3 хв читати
"Охматдит" передав допрацьовані техзавдання на закупівлю обладнання для нового корпусу "Укрмедпроектбуду"

Національна дитяча спеціалізована лікарня "Охматдит" (Київ) передала допрацьовані медико-технічні завдання (МТЗ) на закупівлю обладнання для нового корпусу клініки держпідприємству "Укрмедпроектбуд".

Як повідомляється у заяві клініки, раніше сформовані МТЗ потребували уточнень і змін, тому фахівці клініки допрацювали МТЗ.

За словами гендиректора клініки Володимира Жовніра, які наведено в заяві, терміни проведення закупівель обладнання для "Охматдиту" тепер залежать від "Укрмедпроектбуду".

"Наша зона відповідальності - простежити, щоб було придбано те обладнання, яке насправді потрібно "Охматдиту", лікарям і пацієнтам. І це буде зроблено, незважаючи на будь-який тиск", - сказав він.

За словами Жовніра, "Охматдит" очікує, що обладнання буде поставлено до лікарні в найкоротші терміни.

Жовнір нагадав, що "Охматдит" потребує сучасного та якісного обладнання, зокрема, наркозно-дихальних апаратів, апаратів штучної вентиляції легень, обладнання для анестезії, операційних столів та ін.

Водночас гендиректор "Охматдиту" зазначив, що останнім часом тривають кампанії з дезінформації проти клініки та її керівництва. "Дехто намагається маніпулювати, робить гучні неправдиві заяви, які впливають на моральний стан медперсоналу і батьків наших пацієнтів. Це неприпустимо. Але, на жаль, це - наша реальність. Тому я закликаю мам, лікарів, медсестер, посадовців, депутатів та журналістів не довіряти інформації з сумнівних джерел та новинам, в яких не наведена офіційна позиція "Охматдиту", - наголосив Жовнір.

Він нагадав, що за останні півроку в клініці вперше почали пересаджувати нирки дітям, зокрема, вже дев'ятеро дітей отримали нові нирки. Чотирьом дітям із СМА була проведена генна терапія, активно розвивається напрям трансплантації кісткового мозку, запустилася школа перинатальної діагностики.

Крім того, "Охматдит" підписав меморандум із Міністерством внутрішніх справ, завдяки якому важких пацієнтів почали доставляти до клініки аеромедичною авіацією.

"Наша мета - стати найкращою європейською клінікою. І це цілком реально. Але неможливо без відповідного обладнання. Тому ми очікуємо, що воно буде поставлено у найкоротші терміни", - наголосив Жовнір.

НДСЛ "Охматдит" - багатопрофільний лікувальний заклад для надання екстреної та високоспеціалізованої медичної допомоги дітям із усіх регіонів України, найбільша дитяча лікарня України. Щорічно в "Охматдиті" проводять понад 10 тис. операцій, допомогу отримують майже 20 тис. дітей.

Після повного запуску нового корпусу лікарня значно збільшить свою потужність і зможе приймати понад 32 тис. пацієнтів на рік, проводити понад 18 тис. операцій, зокрема понад 100 трансплантацій кісткового мозку.

Як повідомлялося, 14 липня Кабмін затвердив перелік медичного обладнання, яке необхідно закупити для введення в експлуатацію нового лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ "Охматдит" (Київ). Перелік затверджений постановою "Деякі питання закупівлі товарів, робіт та послуг, необхідних для підготовки та проведення заходів із відзначення 30-ї річниці незалежності України".

Замовником, який може проводити закупівлі, визначено ДП "Укрмедпроектбуд".

Центр протидії корупції (ЦПК) 9 серпня на своїй сторінці у соцмережі Facebook заявив про скасування закупівель обладнання для "Охматдиту" на суму 136 млн грн через скасування відкритих торгів.

Голова опікунської ради "Охматдиту", екс-депутат Оксана Корчинська заявила, що техзавдання було перероблено для прискорення закупівлі, при цьому вартість обладнання, придбаного раніше, становить понад 1 млрд грн.

Раніше уряд затвердив перелік об'єктів, на які поширюється норма про швидку закупівлю, минаючи процедури ProZorro, включивши до списку інфраструктурні проекти. Відповідна норма була ухвалена Верховною Радою в червні для підготовки святкування Дня Конституції та 30-річчя незалежності України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА