14:28 12.08.2021

Виплати по 8 тис. грн на одну мобільну бригаду за вакцинацію проти COVID-19 за договором з НСЗУ були передоплатою - НСЗУ

3 хв читати
Виплати по 8 тис. грн на одну мобільну бригаду за вакцинацію проти COVID-19 за договором з НСЗУ були передоплатою - НСЗУ

Виплати в сумі 8 тис. грн на одну мобільну бригаду, які робили медзакладам у перший місяць дії контракту з Національною службою здоров'я України (НСЗУ) на проведення вакцинації проти COVID-19, згідно з договором із НСЗУ, були передоплатою і підлягали поверненню після отримання виплат за проведення вакцинації.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в НСЗУ, коментуючи порядок використання зазначених виплат.

"Ці 8 тис. грн, які кожна бригада отримала на початку вакцинацинальної кампанії, це аванс, який надавали, щоб закупити все необхідне і розпочати вакцинацію. Постачальники послуг підписали з НСЗУ відповідний договір. До кожної команди, яка робить вакцинацію, входить щонайменше один лікар і дві медичних сестри або медичних брати", - повідомили в НСЗУ.

За інформацією Нацслужби, в перший місяць роботи бригади НСЗУ виплачує 8 тис. грн на одну мобільну команду для забезпечення готовності до проведення вакцинації. Кошти витрачають, зокрема, для закупівлі необхідних витратних матеріалів та засобів індивідуального захисту.

"Далі оплату постачальники послуг отримують за результатами роботи. Тобто за фактичну кількість провакцинованих людей: 25 грн за першу дозу введеної вакцини і 60 грн за другу. Ці 8 тис. грн, які кожна бригада отримала на початку вакцинації, - це аванс, який надається, щоб закупити все необхідне і розпочати вакцинацію. Згодом, згідно з договором, цю суму медзаклад повертає, оскільки ця сума була передоплатою за майбутні здійснені вакцинації", - повідомили в НСЗУ.

У НСЗУ наголосили, що служба інформувала медзаклади про такий тип оплати за пакетом вакцинації. Така схема оплати затверджена постановою Кабміну №133 від 15 лютого 2021 "Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення в II-IV кварталах 2021".

У НСЗУ нагадали, що бюджет програми медгарантій (ПМГ) на 2021 рік передбачає на вакцинацію проти COVID-19 майже 1,5 млрд грн, які спрямовують на оплату роботи вакцинальних команд. Водночас забезпечення вакцинами не входить у цю статтю витрат ПМГ, оскільки медзаклади забезпечують вакцинами централізовано.

За даними НСЗУ, станом 11 серпня 2021 року контракт на вакцинацію проти COVID-19 мають 1000 постачальників послуг, із них - 27 приватних клінік. Загальна сума контрактів становить понад 1,3 млрд грн.

Станом на 11 серпня НСЗУ виплатила медзакладам за проведену вакцинацію більш як 75,493 млн грн.

Найбільші виплати за пакетами вакцинації отримали ЦП МСД Житомирської міськради - 763,387 тис. грн, Обласний клінічний медичний центр соціально небезпечних захворювань Сумської облради - 705,072 тис. грн й Ірпінський міський ЦП МСД - 639,206 грн.

Наразі вакцинацію проти COVID-19 здійснюють у стаціонарних пунктах на базі закладів охорони здоров'я, у тимчасових пунктах/центрах вакцинації, а також мобільні команди, які виїжджають до маломобільних груп населення або до організованих колективів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

Genmab купує розробника протиракових препаратів ProfoundBio за $1,8 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА