12:18 02.09.2021

Узбекистан реалізує проект фармкластера Tashkent Pharma Park, до якого увійшли 14 інвестпроектів, - посол

2 хв читати
Узбекистан реалізує проект фармкластера Tashkent Pharma Park, до якого увійшли 14 інвестпроектів, - посол

Узбекистан реалізує проект інноваційного науково-виробничого фармацевтичного кластера Tashkent Pharma Park у Ташкентській області, до якого увійшли 14 інвестпроектів, зокрема українські.

Як повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" посол Узбекистану в Україні Алішер Курманов, кластер було створено у 2020 році в межах реалізації програми імпортозаміщення та нарощування експортного потенціалу.

"Ця установа є єдиним у регіоні сучасним фармацевтичним кластером, де планується створити понад 1 700 нових робочих місць завдяки реалізації 14 інвестиційних проектів", - сказав він.

Посол повідомив, що серед проектів, які будуть реалізовані в межах кластера, зокрема, проект української фармкомпанії "Фармак". "Найближчим часом, очікується укладення відповідної інвестиційної угоди", - сказав Курманов.

Він також повідомив, що українська фармакологічна компанія "Лекхім" "уже приступила до будівництва своїх виробничих майданчиків у Ташкентській області".

Як повідомлялося, у 2018 році "Фармак" (Київ), що входить до трійки лідерів фармацевтичної галузі України, заявив про наміри інвестувати $10 млн у будівництво фармацевтичного заводу в Узбекистані.

У травні 2020 року голова спостережної ради фармкомпанії Філя Жебровська повідомила, що "Фармак", який посідає шосте місце на фармринку Узбекистану, реалізує проект із локалізації виробництва в цій країні. Компанія планувала запустити таблеткове виробництво й підписала меморандум із Міністерством охорони здоров'я Узбекистану. Продукцію локального виробництва планується постачати також на ринки Казахстану і Таджикистану.

"Фармак" - лідер фармацевтичного ринку України. У продуктовому портфелі компанії понад 220 складнокомпонентних сучасних лікарських засобів. Серед основних напрямів - ендокринологічні, гастроентерологічні, кардіологічні, неврологічні, протизастудні та інші препарати.

"Фармак" щорічно реінвестує у розвиток до 90% прибутку. З 1995 року компанія інвестувала в модернізацію виробництва понад $310 млн. Щорічні інвестиції в наукові дослідження та розробки становлять приблизно $15 млн.

Виробничі потужності та лабораторно-технічний комплекс компанії отримали міжнародну сертифікацію відповідності стандартам GMP.

У 2020 році "Фармак" збільшив експортні постачання на 40%. Його продукція представлена у понад 30 країнах ЄС, Центральної та Південної Америки, СНД, Близького Сходу, Азії та ін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА