07:19 10.09.2021

Наступного року бюджет на медицину в Україні перевищуватиме бюджет 2019 року вдвічі

2 хв читати
Наступного року бюджет на медицину в Україні перевищуватиме бюджет 2019 року вдвічі

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в наступному 2022 році бюджет на медицину буде перевищувати бюджет 2019 року в два рази під час дискусійної панелі форуму "Європа: напрям відновлення" у м. Карпач (Республіка Польща).

"Паралельно з реформуванням медицини ми змінюємо і підходи. Більше уваги приділяємо науковій основі, розробкам і виробництву власних ліків і вакцин", - цитує прем'єра прес-служба уряду.

Шмигаль також зазначив, що криза, викликана пандемією COVID-19, торкнулася всього світу, тому шукати шляхи подолання викликів країни повинні разом.

Він наголосив, що є кілька сценаріїв виходу з кризи, і загальний виклик країн сьогодні - забезпечити рівномірне і справедливе відновлення для всього суспільства. Він озвучив низку пріоритетів, без яких сьогодні неможливо вийти з кризи.

"По-перше, необхідно мати розуміння і бачення стратегії. Вперше за часи незалежності України ми розробили економічну стратегію розвитку до 2030 року, яка містить понад 30 векторів і 12 програм", - заявив Шмигаль.

Крім того, економічне відновлення, за словами прем'єр-міністра, неможливе без підтримки урядом і бізнесом інфраструктурних проектів.

"Президент Володимир Зеленський ініціював програму "Велике будівництво". В Україні є можливість будувати дороги, відновлювати інфраструктуру, мости, аеропорти, вокзали. Ми багато уваги приділяємо державно-приватному партнерству, що також є важливим напрямом подолання кризи. Уряди повинні взяти лідерство, щоб виводити країни з кризи, але без підтримки суспільства і бізнесу неможливо подолати виклики, з якими ми стикаємося", - зазначив Шмигаль.

Серед іншого глава уряду наголосив на важливості зеленого переходу, оскільки це "не тільки про зміни клімату, а також про добробут людей, значні інвестиції, розвиток водневих технологій та інших інноваційних напрямів".

На завершення Шмигаль наголосив, що країни повинні приділяти увагу розвитку торгівлі та інвестиційного простору і робити спільні кроки для посилення безпеки в регіоні.

Як повідомлялося, Шмигаль відвідав з робочим візитом Республіку Польща 9 вересня. В ході візиту він провів зустрічі з головою Ради міністрів Республіки Польща Матеушем Моравецьким, прем'єр-міністром Республіки Словенія Янезом Яншою і взяв участь у дискусійній панелі ХХХ Економічного форуму в м. Карпач".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА