19:12 29.09.2021

Розвиток R&D стане одним із ключових аспектів нової стратегії фармкомпанії "Фармак"

3 хв читати
Розвиток R&D стане одним із ключових аспектів нової стратегії фармкомпанії "Фармак"

Розвиток R&D та продуктового портфеля стане одним із ключових аспектів нової стратегії розвитку фармацевтичної компанії "Фармак" (Київ) до 2028 року.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у компанії, поряд із цими напрямами "Фармак" зосередиться на запуску напряму "Біотех", виході на ринок США та зміцненні позицій у країнах СНД.

"Нова стратегія базується на чотирьох ключових пріоритетах розвитку підприємства: зайняти позицію недосяжного лідера в Україні, закріпити та розвинути успіх у країнах СНД, стати успішним гравцем на глобальному ринку, посилити бренд роботодавця та бути компанією, де працюють найкращі фахівці ринку", - повідомили в компанії.

У "Фармак" зазначили, що в попередні роки спрямовувалися інвестиції у виробничі потужності.

"Наразі на підприємстві діє нове сучасне асептичне виробництво, оновлено обладнання шести цехів, відкрито новий завод із виробництва АФІ у Шостці (Сумська обл.). Ключові аспекти нової стратегії - розвиток R&D та продуктового портфеля, запуск напряму "Біотех", вихід на ринок США та зміцнення позицій у країнах СНД", - сказали в компанії.

Уточнюється, що "Фармак" продовжить стратегію реінвестування в розвиток до 90% від отриманого прибутку. Загальна динаміка демонструє щорічний приріст фінансових показників компанії. Капітальні інвестиції у 2020 році становили 1,3 млрд грн, що на 78% більше, ніж у 2019-му. У першому півріччі 2021 року дохід від реалізації демонструє приріст на 28,3% порівняно з 2020 роком, сума капітальних інвестицій становить 756 млн грн, що на 12% більше, ніж у першому півріччі 2020 року.

Крім того, в компанії відзначили важливість розвитку кадрового ресурсу.

"Трансформація компанії в міжнародну потребує залучення фахівців із унікальними знаннями, тому необхідно, щоб у всіх працівників був високий рівень володіння англійською мовою. Наразі планується створити інтернаціональні команди та обмін кадрами материнської компанії з дочірніми. Це допоможе синхронізувати та посилити команди, надасть нові знання та відкриє нові горизонти для реалізації поставлених цілей", - зазначили у "Фармак".

Як уточнюється, під час реалізації стратегії "Фармак" планує збільшити глобальний експорт цільових продуктів.

"Із початку року компанія наростила присутність у країнах Латинської Америки, відкрила офіс в ОАЕ та представництво у В'єтнамі. Надалі - ще масштабніший вихід на міжнародні ринки. Один із найважливіших кроків - вихід на ринок США, а також локалізація бізнесу в Узбекистані, який займає 50% у структурі відвантажень продукції до країн СНД", - повідомили у "Фармак".

Крім цього, планується вдосконалити портфель через фокус на нові препарати.

"Майбутнє "Фармак" бачить за розробкою сучасних, високотехнологічних ліків. У 2023 році планується відкрити новий R&D-центр, який значно розширить наукову базу, дасть змогу займатися розробкою ліків, які затребувані у всьому світі, наприклад, розвивати онкологічний портфель. Особливу увагу буде направлено на запуск напряму "Біотех". У питаннях біотехнологічних лікарських засобів "Фармак" тісно співпрацює з консультантами з Німеччини, Іспанії та США", - наголосили у компанії.

Крім того, в компанії відзначили роль тотальної диджиталізації виробничих процесів. Зокрема, в наступні роки планується повний перехід на електронні сертифікати якості, електронні протоколи досліджень, електронні досьє, е-серіалізації продукції.

Як повідомлялося, у вересні 2021 року "Фармак" представила нову стратегію розвитку "Фармак" 2.0: від локального до глобального успіху". Розроблено детальний план до 2028 року, головною ціллю якого є трансформація з локального лідера в міжнародну компанію.

"Фармак" - лідер фармацевтичного ринку України. У продуктовому портфелі компанії понад 220 складнокомпонентних сучасних лікарських засобів. Серед основних напрямів - ендокринологічні, гастроентерологічні, кардіологічні, неврологічні, протизастудні та інші препарати.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА