10:25 27.10.2021

Мінцифри та МОЗ допрацьовують ЕСЗ для зменшення відмов видачі ковідних сертифікатів у "Дії"

2 хв читати
Мінцифри та МОЗ допрацьовують ЕСЗ для зменшення відмов видачі ковідних сертифікатів у "Дії"

Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством охорони здоров'я та Національною службою здоров'я України (НСЗУ) допрацьовують Електронну систему охорони здоров'я (ЕСЗ).

Як повідомив віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі в середу, це робиться з метою скоротити кількість відмов у видачі ковідних сертифікатів у "Дії" через лікарську помилку під час заповнення даних про вакцинацію.

"Найскладніший виклик зараз - це мінімізувати помилки лікарів під час занесення даних про вакцинацію, через яку ми маємо жахливу конверсію - не можемо видати сертифікат усім охочим і величезний негатив наших користувачів", - зазначив міністр.

За його словами, ключова проблема полягає в тому, що за законодавством помилку може виправити лише лікар, який робив вакцину та підписав запис своїм електронним підписом.

Він також зазначив, що найпоширеніші помилки - це неправильне зазначення серії та кодів вакцин, номерів вакцинації, створення записів, що дублюються, або неповні дані в електронній системі охорони здоров'я.

"Ми хочемо якнайшвидше розвантажити процес та автоматизувати внесення цих даних... Після детального аналізу ми в найближчі два тижні готуємо серію оновлень електронної системи охорони здоров'я, за результатами якої плануємо зменшити кількість негативних відповідей на 50-70%", - заявив Федоров.

Він також наголосив, що не можна звинувачувати у тому, що відбувається, лікарів - вони працюють у найскладніших умовах, а правила формування сертифіката є новими та непростими. Крім того, лікарі працюють із електронною системою через медичні інформаційні системи, яких на ринку понад 30.

"Сьогодні виходять перші три фікси про коди та серії вакцин, що дасть змогу спростити їх вибір лікарям і автоматизувати списки. Через тиждень поділюся з вами результатами наших робіт і покращенням конверсії", - наголосив міністр.

Раніше в соцмережах з'явилося безліч скарг користувачів на неможливість отримати сертифікат вакцинації в програмі "Дія" через повідомлення про помилку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА