17:29 16.11.2021

"Укрфінжитло" та МОЗ підписали договір про механізм забезпечення медиків житлом у фінлізинг під 5% - Мінфін

3 хв читати
"Укрфінжитло" та МОЗ підписали договір про механізм забезпечення медиків житлом у фінлізинг під 5% - Мінфін

ПрАТ "Укрфінжитло" та Міністерство охорони здоров'я підписали у вівторок договір про механізм забезпечення медпрацівників бюджетних установ житлом у фінлізинг під 5% річних із нульовим авансовим внеском, повідомило Міністерство фінансів.

"Сьогодні укладено першу угоду між "Укрфінжитлом" та МОЗ, яка дасть змогу працівникам медичної сфери, які отримують заробітну плату з бюджету, придбати житло у лізинг під 5%", - наводить прес-служба слова глави Мінфіну Сергія Марченка у повідомленні на сайті.

"Це лише перший крок. Мінфін ініціюватиме укладання таких угод з усіма відомствами, щоб всі працівники бюджетної сфери - медики, військові, поліцейські, вчителі, які отримують зарплату нижче ринкової, мали можливість придбати житло на пільгових умовах. У короткостроковому періоді заплановано придбати 12 тис. квартир для подальшої передачі їх у фінансовий лізинг", - додав Марченко.

Згідно з умовами програми, максимальний термін лізингу - 20 років.

"Йдеться про можливість взяти житло в лізинг і, сплачуючи суму звичайної оренди, через деякий час отримати право власності на житло", - пояснив глава МОЗ Віктор Ляшко.

У Мінфіні наголосили, що перевагою програми є фіксована ставка на весь період дії договору, яка не залежить від зовнішніх обставин.

"Придбати житло у рамках програми можуть громадяни України, які отримують заробітну плату за рахунок коштів державного бюджету або місцевих бюджетів, а також особи, відомості про яких внесені до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб. Однією з умов є робота на поточному місці щонайменше шість місяців", - зазначило міністерство.

Серед додаткових умов - обмеження щодо максимального середньомісячного доходу сім’ї залежно від середньомісячної заробітної плати в регіоні. Також заявник та члени його сім'ї не мають володіти нерухомістю, крім розміщеної на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, або ж сім'я має потребувати покращення житлових умов (площа нерухомості у її власності менша за 20 кв. м на одного члена сім'ї).

Мінфін також зазначив такі вимоги до житла за цією програмою: "вік" житла до 20 років або його реконструкцію (капремонт) проведено не раніше ніж за 10 років до підписання договору фінлізингу; нормативна площа - до 21 кв. м на члена сім'ї, для сім'ї з однієї чи двох осіб - це 52,5 кв. м; нормативна вартість квадратного метра квартири, яку можна придбати, розраховується виходячи із вартості спорудження житла, яку визначає Мінрегіон, помноженої на підвищувальний коефіцієнт залежно від населеного пункту.

Для Києва та прилеглих до нього населених пунктів, до 30 км від межі міста, ця сума становить майже 30 тис. грн, зазначило міністерство.

При цьому уточнюється, що житло можна отримати через орган забезпечення житлом, яким може бути відповідний орган виконавчої влади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

Genmab купує розробника протиракових препаратів ProfoundBio за $1,8 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА