12:36 21.01.2022

Ліків від постковідного синдрому не існує, але зростає попит на антитромботичні препарати - експерт

2 хв читати
Ліків від постковідного синдрому не існує, але зростає попит на антитромботичні препарати - експерт

Ліків від постковідного синдрому не існує, перенесене захворювання впливає на функціонування низки систем організму, що викликає попит на препарати для їх лікування.

Як пояснив агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту маркетингу та продажу генеричних брендів фармкомпанії "Дарниця" Роман Шкотов, постковідний стан може виявлятися різними симптомами та синдромами, які не є унікальними.

"На сьогодні їх декілька десятків і вони можуть бути також проявами інших захворюваностей. Тому термін "постковідні лікарські засоби" є умовним і він поєднує лікарські засоби, які можуть застосовуватися для симптоматичного лікування проявів постковіду також", - сказав він.

Шкотов зазначив, що вплив постковідних станів на здоров'я та медичні потреби залишається актуальною темою для дослідження, проте остаточного висновку світова наука зробити не готова.

"Наразі можна говорити, що перенесене захворювання, ймовірно, впливає на функціонування не лише респіраторної системи, а й на інші, зокрема, на нервову та серцево-судинну. Ми відзначаємо зростання потреби в антитромботичних засобах, наприклад, на наш препарат, що допомагає в профілактиці тромбоутворення", - сказав він.

Шкотов зазначив, що постковідні симптоми - це, як правило, не гострий стан захворювань, а госпітальні закупівлі лікарських засобів у нашій країні сфокусовані переважно на тяжких та невідкладних станах, тому препарати, які використовуються для лікування постковідних ускладнень, переважно оплачують пацієнти.

За його словами, "Дарниця" у 2021 році випустила на ринок 22 нових бренди лікарських засобів, частина яких може стосуватися і постковідних станів.

При цьому експерт звернув увагу на те, що під час гострої фази пандемії хронічні захворювання в рази менше діагностували та лікували через зменшення звернень та протиепідемічних заходів, але "це не означає, що люди стали хворіти менше".

"Система охорони здоров'я та населення були сфокусовані лише на COVID-19, але наразі ми спостерігаємо збільшення споживання препаратів від хронічних захворювань", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА