09:38 26.01.2022

Південнокорейські вчені розробили біодатчик, здатний за 30 хвилин визначати штами COVID-19

2 хв читати

Група вчених із Південної Кореї розробила скринінговий біодатчик, який за півгодини здатний виявляти варіанти коронавірусу COVID-19, передає в середу агентство "Ренхап" із посиланням на Корейський інститут науки та технологій.

За його даними, такий біодатчик успішно діагностує коронавірус протягом 30 хвилин. Більше того, він продемонстрував ефективність, яку можна порівняти з ефективністю ПЛР-тесту, який дає результат лише через кілька годин після проведення процедури.

Як зазначається, цей високочутливий і портативний біодатчик створила група вчених цього інституту. Він може виявити штами коронавірусу через ангіотензинперетворювальний фермент (ACE2). ACE2 - це спільний для всіх відомих варіантів COVID-19 рецептор вірусу, це білок, через який коронавірус проникає в клітини.

Як повідомляє "Ренхап", у середу добовий приріст випадків COVID-19 у Південній Кореї досяг чергового максимуму і сягнув понад 13 тис. Таке зростання пов'язують зі стрімким поширенням штаму коронавірусу "омікрон". Днем раніше в країні було зареєстровано 8 тис. 571 випадок.

У понеділок уряд Південної Кореї підтвердив, що "омікрон" став домінувальним штамом у країні - рівень його виявлення минулого тижня перевищив 50%.

"Відтепер головною метою нашого антивірусного реагування буде скорочення кількості критичних випадків і смертей", - сказав прем'єр-міністр Кім Бу Гем. Він зазначив, що середовище знаменує початок нового режиму тестування і лікування, покликаного звести до мінімуму збої в умовах швидкого поширення "омікрону".

Відповідно до цього режиму місцеві лікарні та клініки проводитимуть тести й лікуватимуть пацієнтів, а експрес-тести на антигени замінять ПЛР-тести. Останні будуть використовуватися тільки для груп високого ризику, зокрема осіб старше 60 років.

Загалом у Південній Кореї за час пандемії виявили понад 762,9 тис. випадків коронавірусу, близько 6,6 тис. інфікованих померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА