12:18 18.05.2022

МОЗ готує план відновлення зруйнованих медзакладів України, основою стануть медичні кластери – заступник міністра

2 хв читати
МОЗ готує план відновлення зруйнованих медзакладів України, основою стануть медичні кластери – заступник міністра

Міністерство охорони здоров'я України з партнерами готує план розвитку та відновлення зруйнованих медзакладів, який буде представлено за кілька місяців, повідомив заступник міністра охорони здоров'я з питань євроінтеграції Олексій Яременко.

"Ми хочемо не просто побудувати нові лікарні на місці зруйнованих. Україна має шанс нарешті створити мережу лікарень, яка відповідає потребам і викликам сьогодення та спроможна надати населенню весь спектр якісних медичних послуг. Саме плани розвитку госпітальних округів стануть основою розвитку наших медичних закладів", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

Яременко уточнив, що такий підхід до розробки плану відновлення медзакладів передбачає розподіл території кожної області на медичні кластери. В кожному кластері медзаклади ділитимуться на кілька рівнів: надкластерні, кластерні та загальні. Медзаклади загального рівня будуть розташовані найближче до місця проживання пацієнта, в них лікуватимуться найпоширеніші захворювання. При цьому кластерні та надкластерні лікарні надаватимуть високоспеціалізовану медичну допомогу.

Яременко наголосив, що українські медзаклади будуть відбудовані з урахуванням найкращих міжнародних стандартів і практик. "Наразі МОЗ саме проводить консультації з потенційними донорами, щоб залучити якнайбільше ресурсів на відновлення закладів охорони здоров'я", - сказав він.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в МОЗ, терміни підготовки плану розвитку відновлення медзакладів залежать від ситуації на фронті, оскільки кількість зруйнованих і пошкоджених унаслідок агресії РФ медзакладів постійно збільшується.

Як повідомлялося, за оцінкою міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, станом на 14 травня російський агресор пошкодив 616 медзакладів, із них 101 медзаклад зруйновано вщент, крім того, були зруйновані і не працюють 375 аптечних закладів. За попередніми розрахунками, на відновлення цих лікарень потрібно 32 млрд грн.

Станом на 18 травня ВООЗ зафіксувала 226 нападів на об'єкти охорони здоров'я в Україні, внаслідок яких 75 людей загинули, 59 людей постраждали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

Genmab купує розробника протиракових препаратів ProfoundBio за $1,8 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА