11:26 17.03.2023

Правоохоронці здійснили обшуки в рамках справи про закупівлю машин швидкої допомоги

2 хв читати
Правоохоронці здійснили обшуки в рамках справи про закупівлю машин швидкої допомоги

Співробітники Національної поліції за процесуального керівництва прокурорів здійснили низку обшуків у рамках розслідування кримінального провадження про закупівлю автомобілів швидкої допомоги, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактами зловживання службовим становищем та заволодіння коштами (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України)", - ідеться в повідомленні відомства в телеграм-каналі в п'ятницю.

За даними слідства, протягом 2021 року між державним підприємством і переможцем публічних закупівель, зокрема й за спрощеною процедурою, було укладено договори на загальну суму 1,3 млрд грн.

Згідно з цими договорами, підрядник мав поставити 815 автомобілів швидкої допомоги в чітко визначені терміни - 15 і 28 грудня 2021 року.

За основними договорами, як уточнюють у прокуратурі, замовник одразу здійснив на рахунки підрядника 100%-ву передоплату. У договорах також чітко зазначалося про відповідальність у разі порушення термінів постачання - накладення штрафних санкцій і пені.

"Уклавши неодноразово відповідні додаткові угоди, замовник офіційно пролонгував поставки. Таким чином постачальнику вдавалося уникнути будь-яких санкцій, а замовнику їх не застосовувати. Станом на січень 2023 року виконано поставки в повному обсязі лише за чотирма угодами - це 97 авто на суму 211,7 млн грн, за сімома - пролонговано до квітня 2023 року, ще сім договорів розірвано", - зазначено в повідомленні.

У рамках кримінального провадження для отримання матеріалів та речей, що можуть мати значення для слідства, правоохоронці здійснили санкціоновані обшуки за місцем проживання керівника та власника товариства-постачальника та в офісних приміщеннях, зокрема замовника.

Слідчі та процесуальні дії здійснювали прокурори спільно зі слідчими ГУ Нацполіції в Києві разом з оперативними співробітниками Нацполіції.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА