18:13 17.04.2023

Уперше в історії української медицини пацієнту здійснили остеоінтеграційне протезування

2 хв читати
Уперше в історії української медицини пацієнту здійснили остеоінтеграційне протезування

Уперше в історії української медицини пацієнту було проведено остеоінтеграційне протезування (протез імплантували прямо в кістку), що дає змогу зберегти пацієнтові чутливість, повідомили в Національному реабілітаційному центрі "Незламні", де днями провели цю операцію.

"Уперше в історії української медицини пацієнту імплантували протез прямо в кістку. Це називається остеоінтеграційним протезуванням. Воно має дві переваги: чутливість і функціональність. Першу таку операцію днями провели в Національному реабілітаційному центрі "Незламні", - ідеться в повідомленні на офіційній сторінці центру у фейсбуці в понеділок.

Як повідомляється, першим пацієнтом став ветеран російсько-української війни, капітан ЗСУ, 56-річний Ігор Крупнов. "Восени авто, в якому він їхав на завдання разом із побратимами, наскочило на міни. Тоді він втратив обидві ноги. До тями прийшов лише за кілька днів після поранення. Зрадів, що лікарям вдалося зберегти йому життя", - зазначено в повідомленні.

Новий напрям протезування українським лікарям допомагає освоїти один із провідних спеціалістів у світі - австралійський ортопед-травматолог Муньєд Аль Мудеріс Munjed Almuderis. В Австралії він зробив уже майже 1 тис. операцій, ще 500 - у всьому світі. Його пацієнти ведуть активний спосіб життя і працюють без обмежень. Зокрема, можуть займатися фермерством чи навіть будівельними роботами.

"Перевага остеоінтеграції в тому, що пацієнт має чутливість, за допомогою якої він може відчувати землю і може розрізняти поверхні: наприклад, якщо ходять по траві, то відчувають її м'якість, або якщо наступають на кабель чи палець дружини, то відчувають це", - каже професор, ортопед-травматолог Аль Мудеріс.

Операція з остеоінтеграції фактично необхідна людям, які втратили обидві кінцівки, адже використовувати класичні протези їм складно й часто боляче.

Робити перші кроки на імплантованих протезах можна вже на другий день після операції. Ще через шість тижнів - повноцінно ходити.

Як зазначено, наразі Ігор почувається добре. "Уперше за п'ять місяців він зробив перші кроки. Команда лікарів задоволена результатом"

Національний реабілітаційний центр "Незламні" (Unbroken) у Львові - це місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Від початку повномасштабного вторгнення тут пролікували понад 11 тисяч поранених українців, серед яких 350 - діти. Серед напрямків роботи центру - реконструктивна хірургія, ортопедія та протезування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА