13:51 14.06.2024

Інститут ім. Філатова отримав як гумдопомогу препарат для лікування внутрішньоочних злоякісних пухлин у дітей

2 хв читати
Інститут ім. Філатова отримав як гумдопомогу препарат для лікування внутрішньоочних злоякісних пухлин у дітей

Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В. П. Філатова Національної академії медичних наук України (Одеса) вже другий рік отримує гуманітарну допомогу - препарат для лікування внутрішньоочних злоякісних пухлин у дітей від фармацевтичної компанії Aspen Pharmacare Holdings Limited.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в клініці інституту, препарат застосовують для лікування захворювання за власною розробленою його медиками методикою комбінованої поліхіміотерапії. Вона передбачає введення ліків безпосередньо в пухлину в поєднанні із загальною поліхіміотерапією. Застосування такого методу дає змогу у 80% випадків зберегти уражене пухлиною око й навіть зір.

Як засіб для внутрішньоочних ін'єкцій застосовується препарат мелфалан, який випускає Aspen Pharmacare Holdings Limited.

"На жаль, останніми роками закупити мелфалан для ін'єкцій в Україні було неможливо. Інститут вжив активних дій для отримання ліків, і ми вже другий рік отримуємо препарат безпосередньо від компанії як благодійну допомогу", - повідомили в інституті.

Зазначено, що наявність цих ліків дає можливість маленьким пацієнтам отримувати необхідне лікування, що дає змогу не тільки зберегти їм життя, уникнути видалення пухлини разом з оком, а й зберігати зір.

"Інститут висловлює величезну вдячність за допомогу в отриманні препарату компанії Aspen Pharmacare Holdings Limited, старшому виконавчому директору Aspen Group пану Ставросу Ніколау, керівнику патронатної служби МЗС України Ользі Нікітченко та послу України в ПАР Любові Абравітовій", - наголосили в клініці.

Ретинобластома - внутрішньоочна високо злоякісна пухлина сітківки, що розвивається здебільшого у дітей протягом перших двох років життя і становить 89,3-98,2% усіх внутрішньоочних новоутворень у дітей. Рівень захворюваності на ретинобластому у світі нині становить один випадок на 10-15 тис. новонароджених. У зв'язку з безсимптомним перебігом захворювання до 85-86% дітей із цим діагнозом потрапляють до клінік із пізньою стадією ретинобластоми. Раніше й досі в багатьох клініках єдиним способом збереження життя дитині вважалося видалення пухлини разом з оком.

Ретинобластому в Україні лікують у відділі офтальмопатології дитячого віку Інституту очних хвороб і тканинної терапії ім. В. П. Філатова. Останніми роками в клініці проліковано близько 300 дітей з ретинобластомою віком від трьох місяців до восьми років. Кожному пацієнту проводиться від 3 до 20 ін'єкцій залежно від стадії захворювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Американская АМС Healthcare построит новый реабилитационный корпус на базе Киевского облцентра ментального здоровья

Український Червоний Хрест оголосив конкурс на найкращий ескіз шеврона загонів швидкого реагування

Віталій Кличко відвідав в Берліні поранених захисників, які проходять протезування в межах спільного берлінсько-київського проєкту

Вартість відновлення зруйнованих агресором медзакладів уже перевищила $17 млрд - Ляшко

Україна нарощує потужність системи реабілітації, зростає потреба в протезуванні

Вартість відновлення зруйнованих агресором медзакладів уже перевищила $17 млрд

Через війну і стрес інсульти в Україні помолодшали на 10-15 років

Понад 58 тисяч осіб цьогоріч пройшли тренінги Українського Червоного Хреста з першої допомоги

Мобільні медбригади Українського Червоного Хреста надають первинну медичну допомогу у віддалених місцях Прикарпаття

Загони швидкого реагування Українського Червоного Хреста допомагають евакуювати жителів підконтрольних Україні районів Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА