23:22 25.08.2012

Позаблоковий статус дасть змогу Україні активніше брати участь у врегулюванні міжнародних конфліктів - Янукович

2 хв читати

Позаблоковий статус України відкриває перспективи для активнішої участі нашої держави в урегулюванні міжнародних конфліктів як посередника, заявив президент країни Віктор Янукович.

Як повідомляє прес-служба глави держави, на урочистих заходах з нагоди Дня Незалежності В.Янукович зазначив, що Україна як відповідальний учасник міжнародних відносин має докладати максимум зусиль для підтримки миру та запобігання новим глобальним протистоянням у світі.

Глава держави висловив переконання, що авторитет і досвід роботи України як непостійного члена Ради безпеки ООН надасть ваги пропозиціям щодо реформування і підвищення ефективності цієї організації.

Він також назвав актуальним формування єдиного та неподільного простору безпеки Великої Європи для підтримання миру. "Для України, як і для інших позаблокових держав, обговорення формату створення такого безпекового простору дає можливості отримати додаткові зовнішні гарантії безпеки", - наголосив В.Янукович.

Водночас президент наголосив на необхідності підвищення ефективності системи національної безпеки за рахунок власних сил, засобів і ресурсів. Для вирішення цього завдання, зазначив він, потрібно здійснити серйозне реформування сектора безпеки та оборони. Основні напрями цієї реформи вже визначено в новій редакції стратегії національної безпеки, Воєнній доктрині. "Найближчими роками поставлені завдання буде виконано", - наголосив В.Янукович.

Сучасний світ висуває нові вимоги й до ефективності урядів у обстоюванні власних національних інтересів, зазначив глава держави.

"Настав час для становлення ефективного та професійного державного апарату, якісних і доступних державних послуг, оперативного й результативного реагування на поточні та перспективні виклики", - переконаний президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА