12:27 19.11.2012

"БЮТ-Батьківщина" категорично проти розгляду закону про перевибори і вимагає звіту генпрокурора і глав МВС, ЦВК і ВС України

2 хв читати

Фракція "БЮТ-Батьківщина" у Верховній Раді України виступає категорично проти розгляду закону про перевибори і вимагає звіту у Верховній Раді генерального прокурора, міністра внутрішніх справ, голови Центральної виборчої комісії та голови Верховного суду України про події, пов'язані з підрахунком результатів голосування на парламентських виборах.

"Наша фракція категорично проти розгляду закону про перевибори", - заявив голова фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін на засідання погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів парламенту в понеділок у Києві.

"Наша фракція вимагає перед тим, як розглядати будь-який законопроект, який провладна більшість намагається нам нав'язати, ми вимагаємо інформації від генерального прокурора про ті події, що відбулися", - додав він.

А.Кожем'якін також наголосив, що перед Верховною Радою має виступити з інформацією міністр внутрішніх справ України, який би розповів про дії спецпідрозділів проти мирно налаштованих людей.

Крім того, за його словами, опозиція очікує виступу у Верховній Раді голови ЦВК, голови Верховного суду України, "який розповість і надасть інформацію про те, як його суди ухвалювали рішення".

"Лише в цьому разі наша фракція погодиться розглядати будь-який закон, пов'язаний з виборами", - додав А.Кожем'якін.

Як повідомлялося, на парламентських виборах 28 жовтня Центральна виборча комісія визнала неможливим встановлення результати виборів у п'яти одномандатних округах - № № 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область) та 223 ( Київ, Шевченківський район).

Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах. Але в ЦВК заявили, що ця проблема має бути врегульована законодавчо, оскільки закон не передбачає такої підстави для проведення повторних виборів, як неможливість встановлення результати виборів.

Народний депутат фракції Партії регіонів Олександр Козуб зареєстрував у Раді законопроект про перевибори в п'яти округах, депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Юрій Одарченко в альтернативному законопроекті пропонує провести переголосування на цих округах.

В законопроекті Ю.Одарченка йде про призначення саме повторного голосування, а не перевибори, в тих округах, де неможливо встановити достовірно результати виборів у зв'язку зі знищенням або пошкодженням виборчої документації, а також у випадках, коли в межах одномандатного виборчого округу більш ніж на 10% звичайних виборчих дільниць голосування визнано недійсним.

"Проведення всієї виборчої компанії порушує виборчі права кандидатів, яким доведеться конкурувати не лише між собою, але і з кандидатами, які програли вибори в інших виборчих округах і вирішили висунути свої кандидатури на "вільних" округах. Тож є потреба саме у призначенні переголосування за тих кандидатів, які набрали найбільшу, або однакову кількість голосів", - вважає Ю.Одарченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА