14:01 19.11.2012

Пенітенціарна служба дозволила Коксу і Кваснєвському у понеділок відвідати Тимошенко в лікарні

2 хв читати
Пенітенціарна служба дозволила Коксу і Кваснєвському у понеділок відвідати Тимошенко в лікарні

Спостерігачі від Європарламенту - екс-президент ЄП Пет Кокс і екс-президент Польщі Александр Кваснєвський - планують зустрітися з екс-прем'єром України Юлією Тимошенко в ЦКЛ № 5 Харкова в понеділок, повідомив її захисник Сергій Власенко.

"Наскільки мені відомо, близько 2-ї години дня прилітає літак, і вони мають намір одразу ж їхати на зустріч з Юлією Володимирівною", - сказав С.Власенко агентству "Інтерфакс-Україна".

Він також має намір бути присутнім на цій зустрічі, проте не знає, чи буде йому надано така можливість.

"Мене то пускають на ці зустрічі (з П.Коксом і Кваснєвський - ІФ), то не пускають. Я маю намір після обіду зустрітися ще раз з Юлією Володимирівною, але не знаю, що робитиме пенітенціарна служба. Я не розумію, на яких підставах мені відмовляють у зустрічі з нею", - зазначив захисник.

Тим часом, за інформацією прес-служби Державної пенітенціарної служби України, керівництво відомства дало дозвіл на зустріч Ю.Тимошенко з П.Коксом і Кваснєвський у понеділок, 19 листопада в харківській лікарні.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Екс-прем'єр відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. 9 травня її було переведено до ЦКЛ № 5 для проходження курсу лікування. Лікування та реабілітація екс-прем'єра відбувається за рекомендаціями лікарів із берлінської клініки "Шаріте".

П.Кокс і Кваснєвський стали спостерігачами від ЄП за судовими процесами над екс-прем'єром Ю.Тимошенко і розпочали роботу 11 червня. Відповідні домовленості були досягнуті між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Пізніше їхній мандат було розширено: окрім справ Ю.Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка, а також за підготовкою до майбутніх парламентських виборів в Україні.

На час парламентських виборів в Україні місія Кокса - Кваснєвського призупинила свою діяльність, але мала повернутися до України одразу після виборів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА