11:36 21.11.2012

Азаров закликає місцеву владу вирішувати фінансові проблеми в установленому порядку, а не на мітингах

2 хв читати
Азаров закликає місцеву владу вирішувати фінансові проблеми в установленому порядку, а не на мітингах

Український уряд готовий вирішувати фінансові проблеми тих регіонів, які звернуться до нього по допомогу, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Хочу окремо звернути вашу увагу, що останніми днями в ЗМІ почали з'являтися сюжети, в яких показують мітинги, організовані, як правило, в містах, які очолюють представники опозиції. На цих мітингах, за участю керівників цих міст, лунають вимоги виплатити заборгованість із зарплат", - сказав прем'єр, відкриваючи засідання уряду в Києві в середу.

Він зазначив, що саме керівники міст, обрані населенням, персонально відповідають за вирішення всіх проблем життєдіяльності міста, зокрема за своєчасну виплату зарплати.

"Саме керівники міст повинні дбати про те, щоб створювались стимули для підприємницької діяльності, розвивався бізнес, працювали підприємства і щоб наповнювався бюджет. Вони персонально відповідають за зростання доходів бюджету і за цільове законне використання цих коштів", - додав М.Азаров.

За його словами, існує порядок, затверджений законодавством, згідно з яким місцева влада, у разі виникнення проблем із дефіцитом коштів, може звернутися по допомогу до обласної чи центральної влади.

"Для цього є відповідний порядок, затверджений законодавством, і є цивілізована етика відносин. Якщо ти просиш грошей, то зроби це принаймні по-людськи. Відповідно до порядку, керівники міст можуть звернутися з обґрунтованим письмовим поданням щодо виділення додаткових коштів у зв'язку з певними обставинами, але аж ніяк не агресивно вимагати чогось на мітингу з трибуни та з екранів телевізорів", - наголосив прем'єр.

Він заявив, що уряд, "безумовно, вирішить проблеми тих регіонів, які звертаються по допомогу, тому що це проблеми не певних політиків, а людей".

М.Азаров закликав політиків і місцевих чиновників припинити вдаватися до демагогії та проведення мітингів, а займатися справами своїх міст.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА