17:21 03.12.2012

Ярославський обвинувачує мера Харкова в "махновщині"

2 хв читати

Експлуатація однойменного стадіону в Харкові обходиться в 20 млн грн на рік, при цьому на сплату цієї суми не було витрачено жодної державної копійки, повідомив президент Футбольного клубу (ФК) "Металіст" Олександр Ярославський в інтерв'ю газеті "Український футбол".

"Я таке чув. Уся країна вже, напевно, чула про це ... Із цього приводу рекомендую подзвонити тому, хто заварив цю, пробачте на слові, "махновщину" - Кернесу. У нього влада. Він, напевно, може дозволити собі забрати стадіон, експлуатація якого обходиться в 20 млн грн на рік. Причому серед цих двадцяти мільйонів поки що не було витрачено жодної державної копійки", - прокоментував він висловлювання мера Харкова Геннадія Кернеса про те, що стадіон не є власністю бізнесмена.

"Тоді нехай забирає і клуб, бюджет якого становить $4 млн на місяць, $48 млн на рік. Але тільки нехай фінансує його з власної кишені, а не за рахунок платників податків із бюджету Харкова. І забезпечує ті результати виступів команди, до яких звикли харківські та українські вболівальники", - сказав О.Ярославський.

Бізнесмен виступив генеральним інвестором і координатором підготовки Харкова до Євро-2012, інвестувавши власні кошти у будівництво стадіону "Металіст", п'ятизіркового готелю, аеропорт та інші проекти.

Раніше Г.Кернес повідомив в інтерв'ю "Українській правді", що стадіон "Металіст" не є власністю О.Ярославського, назвавши власністю бізнесмена підтрибунні приміщення.

"Це комунальна власність харківської обласної громади. І 70% інвестицій у цей стадіон було зроблено за рахунок різних бюджетів - місцевого та державного. До речі, харківський аеропорт - це також комунальна власність", - сказав Г.Кернес.

Мер Харкова зазначив в інтерв'ю, що стадіон "Металіст" фінансується, зокрема, і за рахунок обласного бюджету, а ФК "Металіст" орендує його.

Г.Кернес також повідомив про бажання ініціювати повернення стадіону на баланс Харкова, допустивши можливість приватизації об'єкта.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА