16:46 05.12.2012

Уряд створив комiсiю щодо перевiрки обставин пiдписання скандальної угоди щодо LNG-термiнала - Бродський

2 хв читати

Кабiнет Мiнiстрiв України на засiданнi в середу створив комiсiю з перевiрки обставин пiдписання скандальної угоди про спiвпрацю з компанiєю Gas Natural Fenosa (Iспанiя) в рамках будiвництва LNG-термiнала в Українi.

Про це повiдомив голова Державної служби з питань регуляторної полiтики та розвитку пiдприємництва (Держпiдприємництва) Михайло Бродський у своєму Facebook-акаунтi в середу.

"Сьогоднi на засiданнi Кабiнету Мiнiстрiв було створено комiсiю, яка вiзьметься за посадовцiв, котра пiдписали скандальну угоду вiд української сторони. Комiсiя вивчить усi нюанси: як пiдписували, чому, як перевiряли представникiв iспанської компанiї тощо. А потiм порушить питання i про вiдповiдальнiсть цих чиновникiв", - пише вiн.

Як повiдомлялося, Державне агентство з iнвестицiй та управлiння нацiональними проектами України (Держiнвестпроект) 26 листопада 2012 року пiдписало угоду про спiвпрацю з iспанською Gas Natural Fenosa в рамках будiвництва LNG-термiнала в Одеськiй областi. З iспанської сторони документ пiдписав Джордi Сарда Бонвехi, який ранiше також фiгурував як представник компанiї Enegas (Iспанiя), нiбито зацiкавленої в iнвестуваннi в український LNG-термiнал.

Однак компанiї Gas Natural Fenosa i Enegas заявили, що жодних документiв не пiдписували, а Джордi Сарда Бонвехi не є їхнiм представником. Iспанськi компанiї додали, що не розглядають питання участi в консорцiумi з будiвництва LNG-термiнала в Українi.

Як пояснив куратор Нацiонального проекту "LNG-термiнал" Вiталiй Дем'янюк, Джордi Сарда Бонвехi є професiйним комерцiйним представником, працює в iнтересах багатьох iспанських компанiй.

"У цьому випадку Бонвехi технiчно органiзовував вiзит представникiв Gas Natural в Україну й мав супроводжувати їх пiд час церемонiї... Прибуття представникiв Gas Natural очiкувалося в понедiлок, проте вони так i не прилетiли до Києва. Зв'язавшись iз Барселоною, вiн (Джордi Сарда Бонвехi - IФ) вирiшив, що може сам пiдписати угоду, пiдтвердивши повноваження пiзнiше... Однак потiм сталося непорозумiння всерединi Gas Natural, i з’ясувалося, що Бонвехi фактично перевищив повноваження", - резюмував В.Дем’янюк.

На його думку, непорозумiння з Gas Natural Fenosa суттєво не позначаться на реалiзацiї проекту.

Об'єднана опозицiя "Батькiвщина" вимагає притягнути до вiдповiдальностi президента України Вiктора Януковича, прем'єр-мiнiстра Миколу Азарова та голову Державного агентства з iнвестицiй та управлiння нацiональними проектами України (Держiнвестпроект) Владислава Каськiва за угоду про спiвпрацю в рамках будiвництва LNG-термiнала з "невiдомим iспанським iнвестором".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА