12:10 06.12.2012

Суд засудив Комарницького до двох років ув'язнення умовно

2 хв читати

Шевченківський райсуд Києва визнав колишнього керівника фракції блоку Леоніда Черновецького в Київраді Дениса Комарницького винним у скоєнні нападу на адвоката Івана Гранцева та призначив йому умовне покарання.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", вирок суду оголосила в четвер головуюча суддя Олена Мелешак.

У вироку суду наголошується, що Д.Комарницького визнано винним у скоєнні нападу на адвоката, викраденні його речей та офіційних документів.

Суд встановив, що Д.Комарницький разом з іншими особами завдали адвокату легких тілесних ушкоджень. Провина Д.Комарницького підтверджується показаннями свідків та іншими матеріалами справи.

Також суд підтвердив наявність у Д.Комарницького корпоративного інтересу на підприємстві "Книга", судові документи за яким було викрадено в І.Гранцева.

Водночас суд урахував низку пом'якшувальних обставин, зокрема те, що Д.Комарницький діяв через "службову залежність". Саме тому суд призначив йому нижче покарання і визнав можливим його виправлення без реального відбування покарання з випробувальним терміном.

Крім того, суд у вироку зазначив, що арешт на майно Д.Комарницького необхідно зняти, заставу як запобіжний захід залишити до набуття чинності вироку.

В інтерв'ю журналістам Д.Комарницький сказав, що він не згоден із таким вироком суду, оскільки вважає себе невинним. "Я ще раз наголошую, що я не винен", - сказав він.

Він зазначив, що наразі не знає, чи подаватиме апеляцію на цей вирок, зазначивши, що треба побачити текст вироку.

Адвокат Д.Комарницького Андрій Федур наголосив, що він має підстави для оскарження цього вироку, але з цього приводу він має порадитися зі своїм підзахисним.

Сам потерпілий І.Гранцев повідомив, що не оскаржуватиме цей вирок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА