14:21 10.12.2012

Перший заступник генпрокурора Кузьмін написав листа Обамі зі скаргою, що його позбавили візи до США

2 хв читати

Перший заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін в листі президентові США Бараку Обамі заявив, що 19 жовтня 2012 року американський посол в Україні Джон Теффт повідомив йому про анулювання його багаторазової п'ятирічної візи до США без пояснення причин.

"На мою думку, ці дії порушують норми міжнародного співробітництва між нашими державами й підривають авторитет США. Чиновники з Департаменту юстиції та Державного департаменту США, незважаючи на міжнародно-правові норми, фактично незаконно використовують своє службове становище. Вони вводять в оману президента США, Конгрес і американський народ щодо вбивства Євгена Щербаня та фактичної ролі Юлії Тимошенко у різних злочинах", - йдеться у листі, датованому 3 грудні 2012 року і опублікованому в понеділок на офіційному сайті Генпрокуратури України.

Р.Кузьмін просить Б.Обаму посприяти у встановленні істини та отриманні показань від свідків у справі про вбивство народного депутата Є.Щербаня Павла Лазаренка і Петра Кириченка, які перебувають у США. Прошу Вас надати об'єктивну оцінку діям американських чиновників, причетних до організації провокацій щодо мене. Прошу Вас, використовуючи можливості Вашого відомства, запропонувати Сенату США переглянути нещодавню резолюцію № 466 для ухвалення зваженого рішення щодо України, яке б ґрунтувалося на реальних фактах. Я вдячний Вам за увагу і ще раз висловлюю сподівання на продовження ділового та людського співробітництва між нашими державами", - наголосив перший заступник генпрокурора.

Як повідомлялося, у вересні поточного року Сенат США ухвалив резолюцію із закликом звільнити з ув'язнення Ю.Тимошенко, а також видати заборону на видачу віз тим, "хто відповідальний за ув’язнення Ю.Тимошенко і погане поводження з нею".

Р.Кузьмін 3 жовтня заявив, що конгресмени США повинні мати всю інформацію про кримінальні справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко. "Я звернувся з відкритим листом до сенаторів американського Конгресу. Цей лист я направив безпосередньо до США. Переконаний, що конгресмени мають зацікавитися тим, щоб отримати вичерпну і правдиву інформацію про кримінальні справи ув’язненої Ю.Тимошенко", - процитувала слова Р.Кузьміна прес-служба Генпрокуратури України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА