14:19 18.12.2012

Картки Табалових мають зберігатися в апараті ВР, якщо буде доведено їхню відсутність на складенні присяги нардепів - заступник керівника Лічильної комісії

2 хв читати

У Лічильній комісії наполягають на перевірці складення присяги народних депутатів Олександра та Андрія Табалових (обидва позафракційні) і якщо факт їхньої відсутності підтвердиться, то картки цих парламентаріїв мають передати до апарату Верховної Ради.

Відповідні звернення на ім'я голови Верховної Ради Володимира Рибака та керівника парламентського апарату Валентина Зайчука направив заступник керівника лічильної комісії Олег Канівець (фракція "Батьківщина"), повідомляє його прес-служба.

Він нагадав, що згідно зі ст. 79 Конституції України, ст. 14 і 15 Регламенту Верховної Ради повноваження новообраних народних депутатів починаються з моменту складення ними присяги перед Верховною Радою.

О.Канівец як заступник керівника Лічильної комісії просить надати фото-і відеоматеріали фіксації пленарного засідання Верховної Ради VII скликання 12 грудня в період між 10.00 і 10.20 для підтвердження або спростування факту присутності на ньому Табалових під час урочистого складення присяги народними депутатами України.

"Якщо факт відсутності підтвердиться, то для забезпечення законності діяльності новообраного складу парламенту прошу заблокувати і зберігати картки для голосування цих народних обранців в апараті Верховної Ради України до виконання ними обов'язку складення присяги як необхідної конституційної підстави надання їм повноважень народних депутатів України", - йдеться в зверненнях.

Як повідомлялося, Андрій Табалов, 1983 р.н., був обраний за мажоритарним округом № 99, як представник "Батьківщини", отримавши 32,8% голосів виборців і на 2,5 в.п. випередивши свого конкурента-регіонала. Його батько, Олександр Табалов, 1957 р.н., пройшов до ВР за списком "Батьківщини" під № 49. Обидвох рекомендувала партія "Фронт змін".

12 грудня прес-служба "Батьківщини" повідомила, що батько і син Табалова не увійшли до складу фракції "Батьківщина", тим самим порушивши присягу кандидата в народні депутати, яку вони підписали 5 серпня 2012 року. У зв'язку з цим фракція "Батьківщина" вимагає від обох депутатів скласти мандати.

Після цього представники опозиційних сил не пускали їх до зали засідань і Табалови не були присутні в залі парламенту під час того, як найстарший народний депутат зачитував текст присяги. На думку лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка, це означає, що Табалови не склали присягу, а значить, не вступили в повноваження народних депутатів.

У свою чергу, голова Верховної Ради шостого скликання Володимир Литвин наголсоив, що в цій ситуації Табалови все одно є народними депутатами і зазначив, що регламент не визначає термін, в який народний депутат має скласти присягу.

Водночас лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода", народний депутат Олег Тягнибок пообіцяв, що Табалових не пускатимуть до сесійної зали.

Опозиційні депутати домагатимуься створення слідчої комісії з питання складення присяги депутатами Табаловими.

13 грудня депутат Олександр Табалов віддав свою картку для голосування до секретаріату Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА