10:39 19.12.2012

Склад уряду України оголосять цього тижня - прес-секретар прем'єра

2 хв читати
Склад уряду України оголосять цього тижня - прес-секретар прем'єра

Оголошення рiшення щодо складу уряду очiкують поточного тижня, повiдомив прес-секретар прем'єр-мiнiстра України Миколи Азарова Вiталiй Лук'яненко.

"Прем'єр-мiнiстр продовжує розглядати кандидатури, проводити консультацiї. Рiшення щодо складу уряду очiкується на поточному тижнi", - сказав вiн журналiстам у середу в Києвi.

За його словами, такий ретельний пiдбiр кандидатiв пов'язаний з тим, що на мiнiстрiв i новий уряд покладено дуже великий спектр завдань. Тому М.Азаров, пiдбираючи склад уряду, робить вибiр на користь професiоналiв, зазначив прес-секретар прем'єра.

Як повiдомлялося, на парламентських виборах 28 грудня М.Азаров очолив список Партiї регiонiв i був обраний народним депутатом. 3 грудня вiн написав заяву, i президент України Вiктор Янукович прийняв його вiдставку разом з усiм складом Кабiнету Мiнiстрiв.

Згiдно з окремими указами були звiльненi з посад семеро членiв уряду, якi були обранi народними депутатами. Зокрема, В.Янукович звiльнив вiце-прем'єра - мiнiстра iнфраструктури Бориса Колеснiкова у зв'язку з обранням його народним депутатом, вiце-прем'єра - мiнiстра соцiальної полiтики Сергiя Тiгiпка, мiнiстра надзвичайних ситуацiй України Вiктора Балогу, мiнiстра регiонального розвитку, будiвництва та житлово-комунального господарства Анатолiя Близнюка, мiнiстра юстицiї Олександра Лавриновича, мiнiстра економiчного розвитку i торгiвлi Петра Порошенка, мiнiстра освiти i науки, молодi та спорту Дмитра Табачника.

9 грудня В.Янукович запропонував кандидатуру М.Азарова на посаду прем'єра. 12 грудня на першому засiданнi Верховної Ради VII скликання М.Азаров склав присягу народного депутата, а на засiданнi 13 грудня парламент дав згоду на призначення його прем'єр-мiнiстром.

Згiдно з Конституцiєю, прем'єр-мiнiстра призначає президент України за згодою понад половини конституцiйного складу Верховної Ради. Персональний склад Кабiнету Мiнiстрiв призначає президент України за поданням прем'єр-мiнiстра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА