10:40 20.12.2012

Немиря справно ходить на допити до прокуратури, стверджують у "Батьківщині"

2 хв читати
Немиря справно ходить на допити до прокуратури, стверджують у "Батьківщині"

У партії "Батьківщина" заявляють, що перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін знову намагається очорнити опозицію, озвучуючи цього разу інформацію про колишнього віце-прем'єра, заступника голови партії "Батьківщина" Григорія Немирю.

"Діяльність партії "Батьківщина" та, зокрема, її заступника Григорія Немирі здійснювалася і здійснюється тільки в рамках чинного законодавства України. А всі закиди пана Кузьміна щодо протилежного є нічим іншим, як недолугими спробами кинути тінь на опозицію", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті "Батьківщина" в середу ввечері.

У партії також стверджують, що Г.Немиря цього тижня отримав від Генпрокуратури повістку й у середу прибув на допит, який тривав 3,5 години.

У "Батьківщині" також відзначають абсурдність позову проти Г.Немирі. "Сьогодні пан Кузьмін заявив, що Немиря програв суд про надання інформації щодо проплат якимись фірмами. Правда полягає в тому, що Подільський суд відмовив у задоволенні найбільш абсурдних вимог позивача, визнавши їх необґрунтованими, зазначивши: "звернення до суду є безпідставним... задоволенню не підлягає у зв’язку з його необґрунтованістю", - йдеться в заяві.

Соратники Г.Немирі зазначають, що цей позов є "настільки абсурдним, що сам позивач - пан Демченко - з нікому не відомого "Українського правозахисного альянсу" остаточно заплутався, на які норми закону він посилається".

Крім того, в "Батьківщині" повідомили, що 14 грудня на рішення Подільського райсуду було подано апеляційну скаргу.

Як повідомлялося, асоціація "Український правозахисний альянс" подала позов до Г.Немирі з вимогою з'ясувати, з якими британськими PR-компаніями він співпрацював за перебування віце-прем'єром. Подільський районний суд Києва, згідно з повідомленнями ЗМІ, прийняв цей позов до розгляду.

Крім того, деякі медіа посилаються на сайт nemyrialeaks.com, на якому викладено нібито копії документів з інформацією про рахунки, за якими, як припускають автори цього сайта, Г.Немиря впродовж кількох років оплачував PR-послуги британської компанії Ridge Consulting.

Адвокат Г.Немирі Микола Титаренко повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що Подільський районний суд Києва зобов'язав Г.Немирю надати інформацію асоціації "Український правозахисний альянс" щодо публікацій на сайті nemyrialeaks.com.

"Суд визнав неправомірною бездіяльність Г.Немирі в частині ненадання коментарів щодо публікацій на сайті nemyrialeaks.com", - розповів М.Титаренко.

Перший заступник генпрокурора Р.Кузьмін 19 грудня повідомив, що прокуратура здійснює перевірку фактів фінансування партії "Батьківщина" з 2007-го по 2010 рік через офшорні компанії, на допит викликається Г.Немиря.

За його словами, Г.Немиря, а також деякі члени "Батьківщини", не з’являються в прокуратурі.

"Немиря ухиляється від явки до прокуратури. Суд уже оштрафував його за неявку до прокуратури", - сказав Р.Кузьмін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА